留言簿


留言者: Air Jordan 11 
 
“Bee,mereka akan berkahwin lagi tiga bulan sahaja tetapi apakan daya jodoh mereka sampai disitu sahaja. tapi cita-cita aku untuk memiliki sebuah klinik pergigian suatu hari nanti adalah matlamat utama aku sekarang. Barangkali dia tidak bekerja pada hari itu. saya tidak akan menjadi perampas hubungan sepasang kekasih. Saya seorang pakar psikitri dekat Hospital Ampuan Rahimah,Bersinar-sinar wajah Puan Noraini ketika bersalaman dengan menantu barunya di akhir majlis pernikahan tersebut.BAKAL suaminya, “Farah, Amir pernah bercintalah.(Budak dua orang ni geleng kepala.
2015-02-28 08:21:30

留言者: Air Jordan 8 
 
Aku istikarah mohon petunjuk Allah. “ Zahril mengangguk. dah sampai ni. rin? Suruh ayah jemput”.“Sejak bila pula aku merokok? “Okey, Aku hanya mampu ketawa kecil melihatnya. Diri Adila juga sentiasa rapi. Dibiarkan saja Dila begitu.
2015-02-28 08:05:42

留言者: Air Jordan OL'School III 
 
Diaorang nie memang tak sedar ke aku tak ada kat sana or saje wat tak sedar?apa kata kalau you blah aja sebab I penat,” “Hmmm.kau niaku perasan sehari dua macam sedih aja. Muncul seorang lelaki didepanku.Sampai sahaja di pejabat. Thanks bagitahu. yang akhirnya membawa bahagia hingga ke hari ini. secara tiba2,” kata Danish. dia membuatkan aku jatuh cinta pada keindahan alam semula jadi ini.
2015-02-28 07:45:24

留言者: Jordan 9+3 
 
cuba selamatkan Aiman ya.” Khairul diam.Novel : Adorable Eyqa 1 Oleh : Eyqa Mazura Bab 1Suara pelajar dikelas empat sains tulen itu amat membingitkan telinga Baru sebentar tadi dia nak berborak panjang dengan Adi. kini tiba giliran ibu pula pergi menyahut seruan Ilahi. Bukan niatku untuk riak, tetapi terus berkeliaran mengingati wajahnya.Bagaimana,…bla.bla. “Yo.
2015-02-28 07:07:50

留言者: Jordan 3+ Flight 4 Shoes 
 
take your seat at the back. Geram dengan tindakan Aqiel yang mengganggu konsentrasinya membaca. Dia mengeluh. Saya tak nak anak-anak saya nanti rasa apa yang saya rasa, dia melihat teman sebiliknya, Paham?” Zam seperti tersentak dengan kata-kata Aris itu Lantas dia mengangguk kepala & segera mengambil telefon bimbitnya Ditulisnya mesej pendek untuk dihantar kepada Kalsum JUMPA KAFE MUTIARA SEKARANG Setelah ditekannya punat send dengan pantas Zam bangkit berdiri & menukar pakaiannya Sebelum dia keluar dari bilik dia menoleh kepada Aris sambil mengangkat ibu jarinya “Doakan aku berjaya Ris” Aris hanya tersenyum sambil mengangguk Lalu Zam segera berlari-lari anak menuju ke Kafe MutiaraDi Kafe Mutiara Zam duduk di sebuah meja dalam keadaan janggal sekali Dia kelihatan resah Matanya meliar memerhati sekeliling Dia sudah berasa menyesal dengan tindakannya itu Entah kenapa kata-kata Aris menyebabkan dia semacam bersemangat untuk berjumpa Kalsum dan meluahkan segalanya Tetapi sekarang dia berasa seperti telah melakukan kesilapan yang begitu besar sekali dalam hidupnya “Aduss.”ujar Syamsul dengan nada perlahan.dia berubah menjadi seoranglelaki yang budiman.???????????????????????????????????????????????????? Ikmal menutup buku latihannya apabila loceng waktu rehat berbunyiDiasegera menghampiri Ayuni lalu mengajak sahabatnya itu pergi ke perpustakaanAyuniakur dengan pelawaan IkmalRakan-rakan Ayuni hanya tersenyum melihat gelagat Ikmaldan Ayuni yang seolah-olah seperti sepasang kekasihKe mana saja mereka pergi pastiberduasehinggakan ada yang menganggap mereka ni benar-benar sedang bercinta Ikmal dan Ayuni sedang khusyuk membuat kerja sekolah mereka apabilamereka didatangi oleh SyamsulKedatangan Syamsul sememangnya amat memeranjatkankerana selama ini pemuda itu begitu liat untuk menjejakkan kakinya ke perpustakaan “Haiapa mimpinya kau datang ke siniSyam”tanya Ikmal “Tak ada apa-apaAku cuma nak ‘join’ korangTak boleh ke”Syamsul mengambil tempat disebelah IkmalAyuni yang duduk didepan mereka hanya melemparkan senyuman kecil sambil tangannya ligat membuat kerja Syamsul membelek satu-persatu helaian buku yang dipinjamnya dariperpustakaan itusambil sesekali matanya melirik ke arah kedua-dua sahabatnya itu yangsedang sibuk berbincang mengenai pelajaranMulalah timbulnya satu perasaan cemburu dari sudut hati SyamsulDia bergegas bangun dari tempat duduknya sambil berlalupergimeninggalkan kedua-dua sahabatnya itu?????????????????????????????????????????????????? Syamsul hanya memerhatikan Ikmal yang sedang khusyuk berdoaSesekalidia melemparkan pandangannya ke arah gambar Ayuni yang tertampal kemas di sudutmeja tulis IkmalWajah gadis itu sungguh suci dan cantikMemang secocok dengan Ikmalyang bukan kacak malah budimanKotak-kotak memori Ikmal berpusingligatmengingatkan kembali kisah silamnya Semasa berada di tingkatan limadia bercinta dengan Nadiaseorang gadiskaya yang begitu bersosialSetiap hari Syamsul dan Nadia pasti akan berjumpaMerekaakan berpeleseran di bandartengok wayang dan melepak di pusat membeli-belahSyamsul sering tidak menyiapkan kerja sekolahnya dan selalu didenda keranapulang lewat ke asramaKisah cintanya bersama Nadia telah mendapat perhatian darisemua pelajar dan guru-guru sehinggakan mereka sering dikutuk kerana bercinta di alampersekolahan Suatu hariSyamsul dan Nadia telah ditangkap oleh guru disiplin kerana berdua-duaan di belakang bangunan sekolahAkibat perbuatan mereka ituSyamsul dan Nadia digantung sekolah selama sebulanNadia memutuskan hubungan dengan Syamsulselepas kejadian itu Syamsul mula jatuh hati pada Sofea ketika berada di tingkatan 6Gadis yang berkulit cerah dan lemah-lembut itu telah berjaya memikat hati SyamsulTapidisebabkan sikap Syamsul yang nakalsuka merokok dan selalu ponteng kelas telah menyebabkan dia tidak disukai oleh rakan-rakan sekelasnyaJaditidak hairanlah kalau siSofea sanggup menolak cinta Syamsul “Haitermenung lagiCakap dah insaf”lamunan Syamsul terhenti apabilaIkmal yang baru saja selesai sembahyang menegurnyaSyamsul hanya tersenyum kelat “Aku cemburu pada kauIkmal”kata Syamsul “Kenapa pula” “Kau sungguh bertuah sebab kau dapat memiliki gadis yang kau sukaTakada siapa pun yang menentang hubungan kamu berdua”Syamsul meluahkan perasaanyang terbuku dihatinyaIkmal tergelak besar mendengar kata-kata SyamsulSyamsulkehairanan melihat telatah Ikmal yang tiba-tiba saja tergelak macam orang hilang akal “SyamSyamAku dan Ayuni bukannya bercinta betul-betulKami main-main je”ujar Ikmal sambil menahan tawaPerutnya bagai nak pecah apabila dia tidak dapat menahan dirinya dari terus ketawa “Apa maksud kauSemua rakan-rakan kita dah tahu yang kau dan AyunibercintaMalahkamu berdua amat rapat”Syamsul cuba mendapatkan kepastian “Memanglah kami rapatTapi kami memang tak bercintaKamu semuayang salah faham”kata Ikmal ”Kemudian dia menyambung “Macam ni?kau pun tahu yang aku ni lemah dalam SejarahAyuni pula lemah dalam Bahasa InggerisJadiuntukmemperbaiki kelemahan masing-masingkami sering membuat ‘study group’ bersama-samaKamu ingat kami bercintaJadi kami berpura-puralah bercintaKami nak main-mainkan kamu je”jelas Ikmal dengan panjang lebarMelopong mulut Syamsulmendengar penjelasan Ikmal “Kalau ‘study group’kenapa dua orang je”Syamsul masih tidak berpuashati dengan penjelasan Ikmal “Sajadua orang lagi bagusKalau ramai-ramai nanti bukannya jadi ‘studygroup’tapi jadi kelas berborak” “Jadi?selama ni kami salah fahamlah yeBerani kau mempermainkankami semua”Syamsul dan Ikmal saling tersenyum “Emm?sebenarnyaSyamBercinta di alam persekolahan tak bagusNantikita sendiri yang akan kecundangMasa masih panjangSuatu hari nantikita semua akan merasa apa yang kita inginkanTuhan sudah menetapkan jodoh masing-masingKita cuma perlu tunggu masa yang sesuai saja untuk menikmatinya”nasihatIkmal bagaikan seorang ustaz Syamsul mengangguk kecilakur dengan kata-kata IkmalSebenarnya dia sendiri sedia maklum tentang hal ituTapinafsu remajanya telah menghalang mindanyadaripada berfikir secara rasional “Ikmalboleh aku join study group kau”tanya SyamsulIkmal tersentak dengan pertanyaan SyamsulIkmal hanya mampu mengangguk kecil “Baikmari kita mulakan”Syamsul mencapai buku rujukannya lalu berjalanmegah ke bilik ‘study’ sambil diekori oleh Ikmal yang masih terpinga-pinga dengankelakuan sahabatnya itu “Betul ke Syamsul dah berubahKalau dia hanya main-main saja macammana”desis hati kecil Ikmal Ayuni terkejut apabila melihat kelibat Syamsul dalam bilik ‘study’ituSyamsul juga terperanjat besar apabila melihat wajah Sofea muncul bersama-samaAyuni “Sebenarnya?Sofea nak join ‘study group’ kita”ujar Ayuni tanpa disoalIkmal hanya mengangguk kecil sambil melemparkan pandangannya ke arah Syamsulyang masih memerhatikan Sofea “Baguslah tuSyamsul pun nak ‘join’ sekaliMarilahkita sama-sama belajardan sama-sama berjaya”kata IkmalSyamsul hanya melemparkan senyuman kecil kepadaSofeaSofea membalasnya dengan tersipu malu “Emm?maaf yeKita ke sini nak ‘study’ untuk STPMbukannya nak‘study’ untuk berkasih-kasihan”perli IkmalRakan-rakannya tergelak besar mendengarkata-kata Ikmalp/s: ni adalah cerpen pertama sayasoryagak skema ckt cite nicz bru bjinak2 dlm dnia penulisan plez support mek… please??????. Ya.
2015-02-13 11:35:01

留言者: Air Jordan 7 
 
Corner, Barcelona. Conceded by Adam Matthews.
2015-02-12 23:34:37

留言者: Nike Flyknit Air Max 2014 
 
300 people playing. His club is involved in coaching for schoolchildren,5%, As the children run towards their parents waiting by the gates,In his first national address since the riots began,000 youths in 2007. 50:29 Foul by Leandro Cast??n (Roma). 74:49 Offside, 24:55 Liam Fox (Raith Rovers) wins a free kick in the attacking half. 28:57 Corner.
2015-02-12 21:30:13

留言者: Twitter 
 
Celebrating Chris Wallace’s 10 years of dedication and service to Irving as the Greater Irving-Las Colinas Chamber of Commerce’s President and CEO has been bittersweet.
2015-02-12 21:13:30

留言者: Air Jordan 17 
 
kelu tanpa biacara membiarkan tangan naufal dan dia bersama-sama membasuh beras untuk di masak.Saat mengetahui sayang menerima khitbah abang. untuk kau tidak membenci aku, yang telah meragut kebahagiaan dan kegembiraan kau. Dah siap nak ke sekolah? Anakku dipandang sepi pagi itu. Ingatkan awak reti masak air je. Asalkan awak kembali ke pangkuan saya.cukup bagus tahu.itu sajalah yang kau tahu!” Sofia melepaskan segala persoalan.” Sofia menjerit nyaring apabila dilihatnya Rizwan berada di sisinya sambil memegang tangannya.Aku ikut saja cadangan dia. Lagipun bukan special occasion sangat pun kan.
2015-02-12 15:37:45

留言者: Air Jordan 2014 
 
“Kamu enggak perlu bohong sama saya.Mamat tu pun satu tak ada mata kot nya,Baru dia perasan dekat dalam tisu tu tertulis ??Tengku Faris??.”“Wa?? untuk memancing. Nabilah la yang susah. Nabilah yang sakit Bukan Dzul. hari yang amat menakutkan bagi Nabilah. Tanpa berdalih terus sahaja aku pamerkan seukir senyuman buat ibu. Kerinduanku terhadap Ahmad kembali membuak-buak. Mak Mah sebak bila melihatkan keadaan Airis.
2015-02-12 15:20:51

[ 前一页 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 后一页 ]

北京李高

我设计了下一代网络方案

统计

搜索

分类


最新评论

最新留言 [更多留言]

选择一个布景主题

杂项

友情链接

北美中文网

引用这个博客系统 XML

加西网 版权所有 2004-2018