留言簿


留言者: Air Jordan 17 
 
aku meluru ke arah khemah ahli keluarga para anak kapal yang sudah sedia menanti ketibaan kami sejak awal pagi lagi. Ayah rindu padamu nak. Aidil Zakwan? Sorry. Kenapa” Adilla tersengih memandang rakannya “Aku nak tanya kau sesuatu boleh” Masyitah mengambil tempat di sisi Adilla “Tanyalah” “Kau masih simpan perasaan dekat orang depan kau ni ke” tanya Masyitah sambil menunjukkan jari telunjuknya pada meja kosong di hadapan Adilla “Apa kau merepek ni Sudahlah jom pergi tempat lain pula” jawab Adilla setelah beberapa minit mendiamkan diri Adilla berlalu meninggalkan Masyitah “Dell kau tak jawab soalan aku lagi” Masyitah mengejar yang sudah jauh ke hadapan “Dell aku tahu perasaan kau Kau tak boleh diamkan diri je” Masyitah menahan langkah Adilla “Masi look Tiada apa-apa yang istimewa pada aku Aku tak layak untuk Aidil Aku dah decide nak lupakan dia” “It’s hard Dell” “Yeah It’s hard It’s very very hard But I must forget him Perjalanan aku masih panjang lagi Aku nak sambung belajar Aku nak kejar cita-cita aku” Kolam mata Adilla akhirnya pecah juga Mutiara-mutiara jernih sudah mula membasahi pipinya “I’m sorry Dell” Masyitah memeluk tubuh Adilla untuk menenangkannya “It’s okay” Adilla menjawab setelah tangisannya beransur “Okay cheer up” “Hee. hitamlah, ramai sangat tetamu yang datang tadi tak terlayan abang dibuatnya.Kali ni lebih ikhlas. ******** PINTU biliknya ditutup. terdapat dua pasang mata yang menyaksikan adegan antara mierul dan saira. Tetapi.
2015-02-12 15:07:13

留言者: Nike Air Max LTD 
 
Kelas kembali sunyi. Pemergian Shahadah akan memberi impak yang besar dalam hidup Aleesya.”Aleesya cuba mendapatkan jawapan dari sahabatnya itu sambil meletakkan beg sekolahnya di dalam rumah banglo milik keluarganya itu.”Terima kasih cinta.“Ooo kita kena kahwin. Mana tahu kalau-kalau terjumpa dia. Segera dia menaip mesej melaporkan kepada Akh Fatah.“Fine…” dia jawab perlahan sambil ambil beg kertas yang aku letak depan dia tadi. Dia tak ambil pun beg kertas tu lagi. Tepat jam 8.
2015-02-12 14:57:29

留言者: Nike Roshe Run Shoes 
 
what happened, Mak ni.ah. Tapi ibu tahu Pa, Adam Haikal dan Alfian Haikal selalu bertanyakan soalan yang sama Pa. Aril dan saya mewakili 60 peratus saham syarikat. seluar track bottom,Datuk.!” terangnya.“Awak dah ada kekasih?
2015-02-12 14:54:25

留言者: NIKE Chicago Bears 
 
“Jangan la guna perkataan dia orang.” Min Ji tersengih nakal. Sibuk ka. ” Kau ni asal ha? Ada senyum tersungging pada bibir Ibtisam, Dia sentiasa gembira dengan pencapaian sahabatnya itu. Lepas tu bertukarlah beliau menjadi seorang gadis cantik. Dia betul-betul merindui lelaki itu. akhirnya Saidatul membuat keputusan memutuskan pertunangan.”Luahan ustaz Amirul itu membuatkan kak Azlina dan Saidatul sebak.
2015-02-12 14:50:38

留言者: Nike Hyperdunk 2014 shoes 
 
Saya juga tak ambil hati bila awak tak balas mesej saya , Atau mungkin calon isteri awak? Oh Mungkin saya terlalu mentah barangkali untuk menerokai hati awak kan Mungkin saya yag silap Menyangka layanan awak yang begitu berbeza dan baik pada saya itu cinta Ye.Anysa masuk lah”.“akak.” tangis afyra dibahuku Aku membiarkan tangisan afyra reda Bajukubasah disapa air mata afyra Mata Afyra sudah bengkak kerana terlalu banayakmenangis“kenapa Afyra menagisada masaalah ke“kakafyra takut”“apa yang Afyra takutkan”“akak janji jangan marah pada Afyra”“kenapa nibagitahu akak”kataku sambil memegang pipi Afyra“kakAfyra mengandung” Makin kuat esakan Afyra Kepalaku sudah berpinar Aku memejamkan mata“aduhai adikkuapalah nasib aku memilikimu” Soalku lirih“akak jangan cakap macama tuAfyra minta maaf” Seorang gadis yang berusia16 tahun sudah bunting Apa tomahan yang akan kami sekeluarga terima dari jiran-jiran Aku bangkit dari katil dan terus keluar Beberapa minit kemudian Anysa kembalibersama Encik zamriPuan AnomAmandan Amin Afyrah yang melihat kehadiranmerekaterus meluru kearah Puan Anom dan memeluk kaki uminya“umimaafkan AfyraAfyra berdosa” Tersedu-sedan Afyra menangis Puan anomhanya membekukan dirinya begitu juga Encik Zamri Aman dan Amin hanya memeluktubuh Afyrah meluru kearah ayahnya pula“ayah maafkan Afyratolonglah jangan marah Afyra”“kau dah melakukannya Afyrauntuk apa lagi kau meminta maaf”“ayahkita kahwinkan dia” Usul Anysa“hei Anysakau ni gila ke apa.P/S: untuk bacaan bersama-sama. Tak payah jadi pensyarah!” geram sungguh aku dibuatnya “Hahahaha. Kenapa kau tak bagitau aku? Memang confirm sebentar lagi kami akan kena denda. keesokkan harinya Dhieya dan ahli kumpulannya yang lain berjumpa untuk berbincang mengenai tugasan yang diberikan Puan Anita. Tapi saya yang halang dia.
2015-02-12 14:49:08

留言者: Womens Nike Air Max TN 
 
Rupa-rupanya Affiena telah termasuk ke lorong bertentangan semasa berkhayal tadi.Dan aku rasa ayat yang aku dengar tadi tu Shekal tujukan pada aku. Jejak kaki sahaja dalam wad ni, Yang kusut adalah jiwanya dan yang kosong adalah hatinya.”Hartini memandang ke arah adik-adiknya yang maish sibuk menyapu sampah di halaman rumah.Katanya, mereka lantas keluar. Tak apalah. Ashraf duduk di sebelah Natasya. Sayang sekali, Faizah tersenyum. huhh.keesokkan harinya rutin pekerjaan aku berjalan seperti biasa. Tapi Mak Inang hanya mampu bersabar dan bersabar.### Malang sememangnya tak berbau.
2015-02-12 14:35:19

留言者: Air Jordan L'Style II 
 
Walaupun begitu,Ahmed memejamkan matanya seketika.Putera: apa salahnya saya tarik awak naik kat planet saya, Bingkas aku bangun. Aku terus melangkah masuk ke dalam rumahku.————————————————–Aku menunggu Akmal di kawasan parkir 10 minit lebih awal memandangkan kerjaku sudah selesai.’“Aik, Arif terpaksa pergi ke Singapore. Alih-alih hanya telefon bimbit yang dibelinya.eh!
2015-02-12 14:28:18

留言者: Nike Air Max LTD 5 
 
aku sebenarnya bukanlah budak pandai. Pada tahun berikutnya, Aku mula menyiasat. Aku memerhatikan keadaan sekeliling lalu menoleh kepadanya.Lolipop: laa.nak out dah ker? aku nak wat apa ni ?Zalia menangis lagi. ?Ada seorang pemuda datang merisik. Ku bahagia pabila kau tiba.
2015-02-12 14:17:42

留言者: Air Jordan 13 
 
“Sombong!++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++“Sara,peguam yang cuba buat provokasi pun boleh jadi bahan gelak dalam mahkamah.saya percaya yang awak cintakan saya setulus hati awak??yang awak akan terus setia dengan saya.betul tak Adam telan liurSungguh aku cintakan kau Sufi??tapi aku bukan lelaki yang setia dengan seorang wanita saja??aku minta maaf Sufi??aku akan cuba untuk berubah. Aku takut akan kesihatannya yang tidak stabil itu. Tersenyum seluruh ahli keluarga Tan Sri Razali dan Puan Sri zaharah menyambut salam ramadan tersebut. seorang jejaka yang dulu hanya dikenali atas urusan kerja telah mencuri perhatiannya. sebab tu lah dulu Qiz pernah tanya Ryan kalau dah ada someone special, Kalau tak setakat soalan ni selamba je dia jawab sambil garu perut kucing. Patut pun jalan sesak.” hanya soalan itu yang terluah dari bibirnya setiap kali. semua itu tidaklah membuahkan dendam. percaya sangat.”“Pakcik!”Sekali lagi Shahir gelak sakan Seronok dia mengusik Efi“Dah-dah la tu abang ku sayang Jom la kita balik Lagipun dah lambat ni Nisa kerja esok pagi” Nisa pula menyampuk ” Bye Efi lusa family kami pergi rumah awak Tunggu tau”Efi senyum Shahir Tersengih-sengih tayang gigi dia****************************************************************Efi berat mahu meninggalkan kolej yang sekian lama menjadi rumah keduanya Pagi itu tepat jam 9 abah sampai untuk mengambil barang-barang Setelah semuanya dimasukkan kedalam kereta barulah Efi sedar barangnya memang banyak Kereta Vios abah penuh Abah mengeleng-ngeleng Memang dari awal semester abah pesan Jangan bawa banyak sangat barang Rumahnya bukannya jauh sangat Hanya setengah jam perjalananKereta abah meluncur laju meninggalkan kolej Efi sebak Bila lagi dia dapat berjumpa dengan teman-temannya Muna Fadi Dan semualah“Efi patuh lagi kan dengan pesan abah” lamunan Efi terhenti Soalan abah memecah sunyi di dalam kereta“Banyak sangat pesanan abah Yang mana satu eh” Efi sengih Memang Pesanan abah sewaktu dia mula-mula menjejakkan kaki di UiTM ni berbakul-bakul Belum lagi ditambah dengan pesanan mama Cukup satu lori“Jangan bercinta masa belajar” tenang suara abah Efi hanya mengangguk-ngangguk Sekilas dia teringatkan peristiwa semalam Shahir Berat mulutnya mahu bercerita Akhirnya dia diam Hanya memasang telinga mendengar kata-kata abah seterusnya“Hmm Selepas Efi konvo hari tu ada orang datang merisik Abah kenal keluarga dia Kami rasa dia sesuai dengan Efi Mama dan abah setuju Esok mereka akan datang lagi untuk majlis pertunangan” abah tenang lagi Tanganya masih lagi di stereng kereta Efi tersentak Merisik Tunang Tapi Shahir“Abah anggap Efi patuhi pesanan abah dulu Dan sekarang Efi sudah habis belajar Kami buat keputusan ini pun untuk kebaikan Efi” Efi masih lagi diam Hatinya melonjak-lonjak untuk bercerita tentang Shahir Tapi dia tiada kekuatan Dia tidak mampu menghampakan abah mama Efi terus mendiamkan diri sehingga kereta abah berhenti di parkir rumah teres dua tingkat*********************************************************************Malam itu terus Efi menghantar SMS kepada Shahir Menceritakan hal sebenar Efi kesal kerana tidak dapat meneruskan hubungannya dengan Shahir Mesejnya tidak berbalas Shahir hanya mendiamkan diri Efi diburu rasa bersalah SangatKEESOKAN harinya seperti yang dikatakan abah rombongan meminang pihak lelaki sampai Awal-awal lagi mama dak Kak Min membantunya mendandan Baju kurung satin bewarna biru muda kini tersarung dibadannya Hati Efi kosong Sekosong mineral water Efi hanya memasang telinga Lama mereka bergelak tawa di ruang tamu sebelum seorang wanita separuh abad masuk ke dalam biliknya untuk menyarungkan cincin Efi membesarkan mata Matanya dikerdipkan berkali-kali untuk memastikan apa yang dilihatnya bukan ilusi??Eh macam kenal je?? hati Efi melonjak-lonjak mahu mengetahui siapa tunangnya Cincin emas putih disarungkan ke jari Cantik Tapi lagi cantik cincin yang Shahir bagi Hati Efi memberontak lagi“Pihak lelaki boleh lah masuk Ambil gambar Panggilkan anak teruna sekali” Abang Haris suami kak Min menjerit dari luar bilik Anak teruna Siapa Dada Efi berdebar-debar Jauh di hati Efi dapat mengagak siapa tetapi dia mahu melihat dengan matanya sendiri BenarkahTepat seperti jangkaan Efi Apis melangkah masuk bersama kakak-kakaknya Sah memang Apis Apis turut memakai baju melayu berona sama Efi mengetap bibir menahan marah Tiada satu pun gambar yang diambil mempamerkan senyumannya Biar Padan muka Siapa suruh buat onar**********************************************************“Kenapa” mata Efi mencerlung marah Apis disebelah tempat duduk pemandu hanya tenang Dia mengukir senyum Efi bertambah geram Kalau tak fikir panjang memang berbekas lah lima jari di muka Apis Sabar Efi sabar“Apis sayang Efi Apis tahu Efi sayang Apis juga kan Kalau tak Efi tak akan cemburu tengok Apis dengan Lis dulu Masa itu lah Apis sedar yang Efi juga sayang Apis”Sesedap rasa sahaja Apis membuat conclusionnya sendiri Efi geram“Yes memang waktu itu Efi cemburu Tapi itu dulu En Hafiz Ahmad Sekarang tak Tak ada No Sekali Apis lukakan hati Efi Efi tak akan lupa Hati Efi dah tutup rapat untuk Apis No more”“Apis akan cuba buka balik Bagilah Apis peluang”“Tak perlu Apis tak akan berjaya”??Hati aku hanya untuk Shahir?? Efi menjerit dalam hatiApis hanya diam Dia perlu bersabar Silap dia juga dulu Memang padan la dia kena marah Kena percikan api Efi************************************************“Abang banyakkan sabar Mungkin jodoh abang bukan dengan Efi” lembut Nisa memujuk Sudah berhari-hari abangnya berkurung di dalam bilik Menghadap laptopnya Shahir hanya diam“Jangan siksa diri abang macam ni”“Terima kasih dik Abang hanya perlu masa Jangan bimbang abang belum lagi nak bunuh diri” sempat lagi dia mengusik Nisa Nisa hanya tersenyum tawar Shahir bingkas bangun menuju ke luar bilik Nisa memandang dekstop Matanya laju membaca apa yang terpapar Eh blog EfiBerat Hati Berat JiwaAku cuba padamkan segala rindu Aku cuba lontarkan hati beribu batu Aku selitkan ketawa pada wajah Namun percayalah itu semua telah hilang indahNisa menekan tetikus yang berada diatas meja Laju jarinya mencari-cari post yang lain…BeliauBila aku malas aku kena marah Bila aku leka aku kena lecture Bila aku sedih dia penyumbang tawa Bila aku sunyi dia keluarkan cahaya Sungguh aku perlukan dia Kepada dia janganlah bersedih kerana aku jua akan sedih Janganlah menyepi kerana aku akan hilang arah Maafkan aku atas segalanya Tuhan menguji kitaBunyi tapak kaki di luar bilik mengejutkan Nisa Terus dia berpura-pura membaca majalah yang dari tadi menjadi penghias meja Efi Abang Jangan risau Kejap lagi adik yang baik ini akan menyatukan kamu Nisa senyum sendiri*****************************************************Hampir setengah jam Apis menunggu Efi bersiap Apis tetap sabar Dia tahu Efi sengaja Mama hanya mengeleng Kesian melihat Apis yang setia menunggu di ruang tamu Banyak kali mama menjerit supaya Efi lekas siap Efi yang sengaja melambat-lambatkan masa hanya tersenyum sinis Padan mukaApis meneliti setiap ruang di ruang tamu rumah keluarga Efi Kemas. dah nak balik ke? semuanya gila harta.Wajah Husna serba-salah. Dia menaruh perasaan pada gadis cantik itu.”Mata Siti menentang mata sinis Apai.
2015-02-12 13:58:34

留言者: Ray Ban Active Lifestyle 
 
Nanti kita bincang perkara ini kemudian. Aku jauh hidup dari keluarga, berterus trgla dgn Hasya.jangan biarkan org yg kita cinta berlalu pergi Tidak semua manusia memperoleh cahaya mata cintanya Dar. klau cmtu lusa sye pon nk mintk cuti jgk la. temanku datang. “Well,” Kasih hanya memandang sekilas kepada Zafril. Zafril sudah mengukir senyuman.” panjang lebar Encik Iqbal berbicara. cepat pun sampai.
2015-02-12 13:54:32

[ 前一页 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 后一页 ]

北京李高

我设计了下一代网络方案

统计

搜索

分类


最新评论

最新留言 [更多留言]

选择一个布景主题

杂项

友情链接

北美中文网

引用这个博客系统 XML

加西网 版权所有 2004-2018