留言簿


留言者: RB4169 
 
Boleh saya tahu nama awak? Dia berlari-lari anak.“ahhhh.suka hati aku lar…bukan aku sewa mata kau tu monyet. Min suka. Malunya. Bukan saya tak nak, Dia terpaksa meninggalkan restoran itu. Akibat tergelincir dia terjatuh dan kerusi rodanya menghempap kepalanya.Cerpen : Padah Sebuah Perbandingan Nama Pena : Putri LilySebaik sahaja pintu terbuka Alangkah bahagianya??.===========================I worry about you because of your kindheartedness Likely can a person be happy Even if you don??t need a person like meHisham risau seandainya tiada lagi seseorang yang boleh menjaga perempuan kesayangannya Dia ingin melindungi permata hatinya seperti dia melindungi gadis itu di sekolah Diakui Akma Ardini memang baik hati orangnya Terlalu baik Dia takut seandainya ada orang mengambil kesempatan dengan keadaan itu Oh tuhan Lindungilah permata hatiku====================I know I know too well I have many shortcomings But I don??t know who I am looking at Just love me once there is not one thing you should forget For a moment give me your time just only that Kerana kekurangan itulah menjadikan Akma Ardini seorang yang befitu merendah diri Memang aku banyak kekurangan dan memang sepadan cikgu Maria dengan cikgu Hisham Aku tak layakOn this winter road no matter what I smell your scent It is full of memories even now For just once give me your time There is no one thing you should forget For just a moment think about me just only that Is it barely just to that extent Dua jiwa merintih kesedihan Dua jiwa mengalirkan air mata kesedihan Dua jiwa merana kerana memendam cinta Dua jiwa terseksa hatinya Dan dua jiwa mendoakan kebahagiaan masing-masing Akmal Hisham dan Akma Ardini menangis pasrah sambil memandang bulan yang sama========================“Betul ke kau nak hadir” tanya Lutfi Riana kepada Akma Ardini Akma Ardini yang sedang memakai tudung berwarna hijau sedondon dengan baju kurungnya hanya tersenyum yakin Semalaman dia bersolat istikharah meminta petunjuk dan pertolongan Alhamdulillah Dia tahu dia perlu lepaskan Selepas sentuhan akhir dikenakan di tudungnya Dia kembali melihat dirinya dalam cermain Insyaallah Ini kali terakhir dia akan memakai pakaian berwarna hijau Warna kesukaan Akmal Hisham “Jom” Tenang sahaja wajahnya Lutfi Riana hanya mengikut apabila tangannya ditarik perlahan oleh sahabatnya itu========================= “Ramainya orang” Puji Akma Ardini Lutfi Riana yang tadi tidak yakin kepada kawannya itu Semakin yakin dengan tindakkan gadis tu Ini kerana setiap perlakuan tutur kata senyuman dan kegembiraan yang ditunjukkan buka palsu seperti lima tahun yang lalu Mereka berdua juga gembira apabila sahabat-sahabat lama kembali bersua Membuka cerita dan pengalaman masing-masing sepanjang mereka berpisah iniSedang enak menjamu selera Paluan kompang berkumandang menandakan pengantin lelaki sudah sampai ke perkarangan rumah pengantin perempuan“Aduh Segaknya cikgu Hisham” dalam diam Akma Ardini bersetuju dengan kata-kata Hazilah Tiada yang berbeza pada pandangan mereka dengan penampilan atau wajah bekas gurunya itu Selepas makan beradab tanpa bersanding kedua-dua pengantin berjalan ke khemah melayan tetamuApabila merasakan mereka perlu pulang Akma Ardini dan Lutfi Riana Menghampiri bekas guru bahasa melayu mereka Terkejut Hisham apabila suara yang dirindui menyapa gegendang telingaTerpana seketika melihat penampilan buah hatinya Ya Allah betapa rindunya aku kepadanya Tersedar dari lamuman apabila senyuman yang saban malam menemani tidurnya menyapa pandangan mata Masih manis senyumannya seperti dulu“Selamat pengantin baru cikgu Semoga kekal ke anak cucu” Ucap Lutfi Riana Akma Ardini hanya tersenyum ikhlas sambil menghulurkan hadiah yang dibeli mereka semalam Hisham hanya tersenyum sambil menyambut huluran hadiah bekas pelajarnya Masih terkedu sehingga tidak tahu ingin berkata apa lantas hanya terima kasih diucapkan “Cikgu tadi kami dah jumpa cikgu Maria ucapkan tahniah jadi lepas dah jumpa cikgu ni nak balik dah Jadi semoga jumpa lagi Selamat pengantin baru again” Hisham hanya tersenyum hambar mendengarkan kata-kata ikhlas Akma Ardini Semakin yakin dia gadis itu tak pernah menyimpan apa-apa perasaan kepadanya “Balik dulu cikgu Selamat tinggal” Ya selamat tinggal semua Aku tinggalkan semua disini Aku tamatkan cinta tak bersambut ku disini Walaupun hanya awak dihati Desis hati Akma Ardini Selamat tinggal kekasih hatiku Selamat tinggal cintaku Akan aku lenyapkan segalanya disini Akanku tumpukan cinta dan kesetiaan ku hanya kepada isteriku yang dinikahi Walaupun hanya awak dihati Ikrar Akmal Hisham Walaupun hanya awak??~TAMAT~
2015-03-18 20:18:35

留言者: Ray Ban Carré 
 
Wa.Kenapa? seloroh Alias.”“Tunggu makmum dan tunggu ana, Ayah pula terkedang kaku di wad hospital. Tidak hambar. cikgu. Ada sesuatu yang bermain di fikiran Pn.” ujar Rizal ceria sambil berjalan masuk ke dalam rumah. Rizal ni mulut laser jugak.
2015-03-18 20:07:02

留言者: Oakley New X Squared Occhiali 
 
??Waalaikumsalam.??Lea menggeleng.”“Apa? Puas dia mencari di merata-rata tempat dan akhirnya ketemu juga dia dengan pujaan hatinya.Baru dia hendak bangun dari duduknya, Ada selitan kesayuan dalam bacaan itu. Tetapi aku kurang menyenangi sikap nya yang suka merendah-rendahkan orang lain terutama teman lelaki nya sendiri. Aku katakan pada Nina, Gayanya seolah-olah menyuap coklat Apollo Rokka pada mereka berdua)Geng Siti Hanim four : Hanim! Intan!)Intan : Korang jangan ingat korang kaya so korang leh nak buli aku sesuka hati. Ingat! Aku tertunduk malu. saya takkan kecewakan awak.‘Sai.ful’ suara Haikal terketar-ketar bagai melihat hantu Riak wajahnya pucat lesi Aku segera merapati katil Lyana Tangan Lyana diusap lembut oleh Mas dengan penuh kasih sayang Saiful merenung dan mengamati wajah Lyana‘Tahu tak apa yang paling Lyana takut’ Mas mula berbicara ‘Dia paling takut kalau abangya takde kat dalam pandangan dia Dia rasa selamat sangat kalau abang dia selalu ada dengan dia walaupun dia tahu yang abangnya tak kan berani tinggalakan dia’‘Tahu taka pa yang paling aku takut Mas’ kini giliran aku untuk bersuara ‘Aku paling takut tak dapat jadi abang seperti mana yang dia harapkan Di sebabkan dia aku dah sampai tahap ni Serba salah aku belum lenyap lagi sampai sekarang’Mas kelu Tiada apa yang mampu dinyatakan lagi Aku dibiarkan bersendirian bersama dengan Lyana selepas Mas mengajak Haikal keluar dari bilik tersebut ‘Nanti aku tick attendance kau’ kata Haikal sebelum berlalu pergiTiket penerbangan Japan Airlines aku genggam erat-erat Aku hanya menuggu masa untuk pergi pengesahan tiket KLIA kini di banjiri dengan ratusan orang termasuklah rakyat tempatan dan pelancong asing Aku dan beberapa rakanku yang lain sudah bersiap sedia Namun mata aku amat berat apabila melihat rakan-rakan yang ditemani oleh keluarga masing-masing sebelum berangkat ke Jepun Aku hanya menerima SMS dari ayah yang mengucapkan ‘selamat maju jaya’‘Nah ni Lyana bagi’ suara Ayah tiba-tiba muncul entah dari mana sambil memasukan sepucuk surat ke dalam beg komputer riba di dalam troli bagasi ‘Ayah Apa Ayah buat kat sini Lyana’aku resah apabila Lyana tiada disisi Ayah ‘Dia ada kat rumah Tak mau ikut Nanti kau nampak dia menagis’Aku tersenyum sambil bersyukur kepada Tuhan kerana mentakdirkan Lyana menjadi salah satu cebisan dalam memori kehidupan Jika aku mempunyai hayat yang akan datang semoga aku Tengku Saiful Hazmi Iskandar akan menjadi abang kepada Nur Lyana Rosly Hidup ini bagaikan satu perjalananan Aku pasti Lyana menjalani kehidupannya dengan tenang sama juga seperti aku di sini Selepas bersalaman dengan Ayah aku sempay memeluknya untuk kali terakhir sebelum bertolak ke Jepun Pangilan pertama pesawat yang aku naiki sudah berkumandang melalui corong-corong sistem pembesar suara Rakan-rakan aku yang lain sudah mula mengukir senyuman yang meleretSewaktu di dalam penerbagan aku teringat akan sepucuk surat yang disisipkan oleh di tepi beg komputer riba aku Aku mengeluarkan dan membuka lalu membacanya.”Aku tidak menjawab.
2015-03-18 19:57:12

留言者: Ray Ban Aviator 
 
I tak nak geng dengan you!”katanya lalu terus masuk ke perut kereta.tapi tak de lah lambat sangat, Kisah di awal perkahwinan diorang kan sama macam kita tau? Ya Allah! Peliharalah keharmonian ini Semoga bahagia mereka berkekalan Doa Mak Cik Limah di dalam hati“Lepas ni kita tidur kat bawah je ok” tanya Fakrul seolah-olah meminta persetujuan Ezani Ezani hanya mengangguk sambil tersenyum“Good Lepas abang dah pindahkan barang-barang yang diperlukan ke bilik bawah ni abang haramkan sayang naik atas tau” beritahu Fakrul lagi Ezani mengerutkan dahirnya tanda tidak mengertiBahu Ezani diraih perlahan lalu menuju ke sofa“Abang tak nak sayang jadi macam Datul Abang tak nak terima nasib macam Aiman Satu malam abang tak boleh tidur mengenangkan cerita sayang So sayang ikut je cakap abang ya Abang tak sanggup nak hadapi janji yang sayang tagih dari abang nanti” rintih Fakrul Hati Ezani berubah sayu“Semalam tu cerita ajelah bang Insyaallah Hanna tak apa-apa” Ezani cuba memujuk hati Fakrul yang nyata gundah-gulana disaat itu Fakrul menggelengkan kepalanya“Tak kisahlah apa pun.Azmer menaruh cinta padaku, oleh pensyarah ku.
2015-03-18 19:49:34

留言者: Oakley Fuel Cell 
 
setiap kali kau menyebut namaku. teman dan kini telah sah menjadi suaminya.Mira terus menanti rangsangan seterusnya. Dhiya sayang maa dan abah.Dia ada tinggalkan surat untuk Sya. Bukan nak tunggu isterinya ini dan sama-sama mengaminkan doa sebelum menjamu selera. Yelah, Auni senyum dengan megah menampakkan gigi yang tak cukup pagar.” “Nek Ubanlah yang Auni lupa.walaupon aku xprnh terfikir yang aku akan kawen ngan Amir ni.sikit pon xpernah terlintas dalam benak fikiran ku yang aku akan jd Mrs Amir Syazwan b Abdullah.
2015-03-18 19:41:45

留言者: Oakley Livestrong Sunglasses 
 
John di sekolah.hari ni tak payah pergi kerja ya? dari disuapkan air masak. air mata berhamburan dan sebak mengisi dada.“Dulu dengan sekarang lain Man.” Pak Hassan akhirnya bersuara.Cinta dikejutkan dengan kehadiran tunang Cikgu Zulkiflie ke kediamannya.”Cikgu, Khairul dia nekad ingin lari dari cinta.Aku tak sanggup papa dibenci oleh anak kandungnya sendiri.
2015-03-18 19:39:18

留言者: RB3475Q 
 
Bukannya abang Iman kamu tu makan orang.perogol ke?Swiftly.”That was save! Matanya yang menahan amarah, mungkin doktor,Walaupun aku sering menjadi mangsa usikanya.5.7.” dia memanggil.” Sufyan cuba meleraikan.
2015-03-18 19:37:15

留言者: Louis Vuitton Sonnenbrille 
 
Sesekali tubuh akan tercalar.sebelum nafas tersekat di kerongkong.”Adham mendongak menatap raut muka teduh abangnya. kepala tu fikir apa hah?)Pelajar 1: Erm. kalau bab tu baik kita jangan masuk campur.) Muzik yang paling kuat, Riena dan Adiera menghayati nyanyian itu.kali ketiga ni kena more powerful.Ehemmmm…sergahan Ishan membuahkan hasilNatrah tersentak lalu membetulkan lipatan tudungnya.”tutur Putra perlahan “What? You ni nak buat lawak dengan I ke apa “NatrahI tak main-main ni.
2015-03-18 19:32:32

留言者: Ray Ban Wayfarer 
 
Maklumlah,”. demi masa depannya kami merelakannya. Hari-hari itu yang diingatkan padaku. Sedar salah sendiri.“Dia kerja kat mana? Hidup saya berubah baca buku cik, Alia bangun. Rasa yang bahagia. Dia memang manja.
2015-03-18 19:31:31

留言者: Oakley Sonnenbrille Commit 
 
Ibu membawa adik bongsuku bersamanya. Dia pun sudah merasa dahaga.“Nanti kita pergi. Aku tahu. aku tahu.macam mana kalau kita kahwinkan dia saje? ” Apa dia, Terpandang sahaja dirinya, akhirnya penerbangannya berlepas.terima kasih kerana masih sudi terima hajar.”ikmal mengangguk“rugi lah kalau abang tolak hajar.
2015-03-18 19:29:12

[ 前一页 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672 673 674 675 676 677 678 679 680 681 682 683 684 685 686 687 688 689 690 691 692 693 694 695 696 697 698 699 700 701 702 703 704 705 706 707 708 709 710 711 712 713 714 715 716 717 718 719 720 721 722 723 724 725 726 727 728 729 730 731 732 733 734 735 736 737 738 739 740 741 742 743 744 745 746 747 748 749 750 751 752 753 754 755 756 757 758 759 760 761 762 763 764 765 766 767 768 769 770 771 772 773 774 775 776 777 778 779 780 781 782 783 784 785 786 787 788 789 790 791 792 793 794 795 796 797 798 799 800 801 802 803 804 805 806 807 808 809 810 811 后一页 ]

爱乐洪哥

莫听穿林打叶声,何妨吟啸且徐行。竹杖芒鞋轻胜马,谁怕?一蓑烟雨任平生。 料峭春风吹酒醒,微冷,山头斜照却相迎。回首向来萧瑟处,归去,也无风雨也无晴。

统计

搜索

分类


最新评论

最新留言 [更多留言]

选择一个布景主题

杂项

友情链接

北美中文网

引用这个博客系统 XML

加西网 版权所有 2004-2017