留言簿


留言者: Air Jordan BMo(Men) 
 
memerhatikan Julan yang duduk di sisinya itu melalui cermin sisi.?? nasihat inei Eroh memberi peringatan. “Pergilah jenguk dia di tandas tu. macam mana? Just.um nothing” Annatasha mengambil keputusan untuk mendiamkan diri Memberitahu kawan baiknya perkara sebenar adalah seperti menulis status ‘mama saya dah kehabisan duit’ di Facebook “Okay Whatever” Aria leka membelek baju dari raka pakaian butik terkenal itu “Hey how about this” Tanya Aria ceria sambil menayang sehelai gaun hijau asparagus pendek di hadapan dirinya Menggayakan gaun itu dengan lenggokan sexy “Gorgeous” Jawab Annatsha separuh hati Fikirannya masih tertumpu kepada jejaka berseluar pendek dan sweater hitam Giordana plain tadi “Babe You kenapa Is something in your mind You tak macam biasa” Sapa Aria lembut menunjukkan keprihatinannya terhadap kawan baiknya itu “Nah I okay je Aria do you mind kalau I tunggu you dekat Starbucks je” Dia sebenarnya sudah hilang mood untuk membeli-belah meskipun itu adalah hobinya untuk menghilangkan rasa bosan Aria mengangguk curiga Tanpa menunggu kata-kata pesanan dari Aria Annatasha segara berjalan keluar menuju ke cafe favorite dia dan kawan-kawan perempuannya Annatasha menghirup perlahan Caramel Brulee Latte sambil cuba menggali tambunan memori di kotak fikirannya Matanya bertemu dengan mata jejaka itu buat beberapa saat tadi dan itu membawa Annatasha kembali ke insiden memalukan minggu lepas Dia masih ingat jejaka itu “I’m a shoo-shoo-shoo shoo-shoo-shoo shoo-shoo shoo-shoo sugar town” Annatasha menari-nari riang sambil berpusing-pusing di dalam gaun satin paras lututnya di hadapan cermin Lagu itu mampu membuatkan dirinya menyanyi riang Dia telah menghafal setiap perkataan dalam lirik lagu 60-an itu Namun nyanyian dan tarian riangnya terhenti apabila dia mendengar satu gelakan pendek tidak jauh dari situ Dia segera berpaling ke luar tingkap besar bilik tidurnya Dan alangkah malunya dia apabila mendapati ada seorang jejaka berdiri di luar tingkap itu sambil memerhatikan dirinya Dan ye jejaka itu adalah jejaka yang ‘mengintai’nya di luar butik Zara itu tadi Dia seperti dapat merasa darah mewarnai pipinya hingga berukar warna merah jambu Malu apabila mengingatkan perbuatannya tadi Lamunannya terganggu apabila lagu rancak ‘Don’t Call My Name’ dari Sony Vivaz Pro-nya berbunyi Dia mengeluh perlahan apabila nama ‘Ryan’ terpampam di skrin telefon touch-screen itu “Tash you dekat mana I’m missing you here” Suara romantik Ryan Tan Sri Jafri kedengaran di hujung corong talian itu “I keluar dengan Aria Why” Suara romantik Ryan itu sudah tidak istimewa lagi pada pendengaran Annatasha Dia mula naik rimas dengan perangai Ryan yang sentiasa mahu mengambil tahu aktiviti hariannya Baru seminggu couple lagak Ryan sudah menjengkelkan Annatasha Memang dia tidak biasa duduk dalam satu hubungan serious lama-lama Seminggu sudah cukup buat dia jemu “Malam ni I pick you up okay hottie” Tanya Ryan menggoda Annatasha sudah dapat membayangkan riak wajah Ryan di talian sebelah sana Ryan pasti sedang membuat muka ‘sexy’-nya yang telah berjaya mengaut banyak pujian dari gadis-gadis di kolej mereka “Tonight Kita nak pergi mana” Soal Annatasha sambil cuba mengingat temu janjinya dengan Ryan “Prom night party rehearsal darling” Jawab Ryan separuh sabar namun dia cuba menutup rasa itu dengan gelakkan kelelakiannya itu “Oh Sure 8pm okay See you” Cepat Annatasha menekan butang ‘end-call’ di skrin telefon bimbitnya itu Dia hampir lupa yang dia sudah janji dengan prom-partnernya itu untuk ke rehearsal malam istemewa itu Aria telah memujuk Ryan untuk mendapatkan kebenaran dari penganjur dan pengatur acara party itu yang juga merupakan kawan Ryan supaya dia Annatasha dan Tonny Ishak prom-partnernya dibenarkan meninjau persiapan malam party itu Kata Aria supaya mereka dapat menyesuaikan pakaian mereka dengan tema party itu Aria benar-benar semangat mengenai party itu Dia malah sudah pasang harapan untuk menjadi prom-queen malam tersebut Sebetulnya Annatasha jugak memang bersemangat mengenai party tersebut Tapi semua itu adalah sebelum ini Sekarang dia tidak pasti adakah dia mahu pergi ke party itu bersama Ryan Ya memang betul Ryan tiada cacatnya Namun dia sedikit jangkal dengan perangai Ryan yang seolah-olah mahu satu sekolah tahu yang Qamelia Annatasha Al-Lutfi adalah kepunyaannya Sebenarnya dia memang tidak pernah punya perasaan terhadap jejaka pujaan ramai itu Kawan baiknya yang sibuk memujuknya agar mendapatkan Ryan untuk prom malam itu Aria yang melakukan segala tugas agar mereka bersama Dia mahu melihat kawannya itu berganding dengan jejaka yang sama hebatnya dengan partner-nya malam prom itu nanti Tambahan pula semua murid di kelas mereka tahu bahawa Ryan Tan Sri Jafri sudah lama menyukai Qamelia Annatasha******“Looking pretty” Sapa Ryan sambil menyenyit mata kirinya kepada Annatasha seraya gadis cantik itu meletakkan punggungnya di atas tempat duduk empuk Hummer H3 Ryan Dia hanya merespon dengan senyuman manis “Wahaa~ This is lovely isn’t it Tash” Jerit Ryan sebaik sahaja mereka masuk ke dalam ball-room Hotel Prince Tangan kirinya dibiarkan melingkar di leher Annatasha Annatasha sedikit janggal dengan kelakuan Ryan itu Dia tidak suka lelaki itu sesenangnya menyentuh tubuhnya Namun dia hanya mendiamkan diri Aria dan Tonny sudah tunggu mereka berdua di ruang tetamu hotel lima bintang itu ketika mereka tiba tadi Kedua-dua pasangan itu memakai warna pakaian yang secocok “Perfect” Sambung Aria Matanya melilau memandang segenap penjuru ball-room itu Tema malam itu adalah ‘Night Sophisticate’ Bilik tarian besar itu sudah dihiari dengan lampu yang serba mewah dan tangga agam yang besar Di penjuru tangga itu instrutments musik live-band sudah diletak lengkap Semuanya sudah hampir lengkap Annatasha menilai sendiri segenap ruang bilik itu dengan kagum Tiba-tiba matanya tertumpu ke arah seseorang di penjuru tangga agam itu Dia segera meluru ke arah jejaka yang sedang sibuk membetulkan kedudukan drum set itu Ryan Tonny dan Aria sedang leka berbual dengan seorang lelaki tua berpakaian kemeja lengkap “Hey. Saya nak faham awak.“Kita harus menyuruhnya mengaku,”“Maling itu jelas mereka, Nak-nak lagi lepas apa yang jadi masa kat sekolah dulu. lepas 8 tahun.demi masa depannya, rasa tak tertanggung. Aku teringin untuk melihat kau bertudung.doktor.kemarahan aku pada Raffiel hadir saat aku mendengar penjelasan daripadanya.08. Pemergian Pak Samad sebulan selepas pernikahan mereka memberikan alasan dan sebab mengapa dia mahu Amir memperisterikan Nurul Janna. Tidak terlintas langsung di hatinya untuk bertemu gadis tersebut. Seseorang memaut lengannya dengan kejap. ” Kenapa tak nak ikut pulak?
2015-03-03 06:53:59

留言者: Ray Ban Cats 
 
walaupun dia amat menyenangi sikap Azlan yang nyata jujur dan ikhlas hendak menyunting dirinya sebagai teman hidup lelaki itu. Abang dan adik tidur dulu. Bulan puasa ni! aku dah check dengan orang pejabat.Selang beberapa minggu.Bila nak test?” Dia tersengih malu sambil mengeluarkan kunci dari poket. you just let that day passed by? Dengan mengenakan pakaian semi formal, Dah, Malas nak layan you. Along bukan seperti orang yang pernah Sha kenal. Sengaja Sha biarkan Along susah hati.“pengurus baru tu la.tegas nada lelaki itu memberi arahan kepada wawa.
2015-03-03 06:52:09

留言者: Air Jordan Retro 6 
 
“Yang kamu marah sangat dengan si Adham tu, along. Bukan macam dia dengan famili dia tu.“Kita beli kek nak? Selepas sedikit pertukaran kekasih kepada kawan,”Rokiah diam sebentar.“Mana pulak bos kesayangan aku! tidak perlulah untuk aku terlalu mengejar cinta kerana ianya sudah ditetapkan dan aku hanya mengharapkan cinta yang halal akan hadir buatku.Dan sebuah kotak kecil berwarna perak di dalamnya. Meja rotan itu juga masih kekal di tengah-tengah bulatan kerusi.
2015-03-03 06:49:14

留言者: Nike Air Max 2011 
 
Bila dia kecewa,“Esok kelas pagi. I got a meeting another five minute. Syukur bila di khabarkan ibunya sihat-sihat sahaja. Cantik. Malas mahu mendengar leteran Liyana yang sudah lali sejak sepuluh tahun lalu. Apa yang telah dia lakukan? Rasanya mahu buat larian pecut di sini juga.“Makan?Dia tengah berseronok dengan awek baru dia.
2015-03-03 06:47:13

留言者: Air Jordan Big Size Shoes 
 
ma. ma.tau nak wat cam ner. ak.??Atuk???? Tangan Aafia Maisarah dipegang dengan kemas.?? panggil Aafia Maisarah perlahan.”Mak Kiah cuba juga hendak nasihatkan cucunya ini. Tamparan singgah di muka Amir. Mukaku terasa panas ketika itu.MysteriousGuy : Iye, Mata Kak Mila bertaut dengan mata Aiza.Kemudian,wajahnya jelas nampak kecewa yang teramar sangat.“saya mintak maaf sekali lagi.” kata-kata Naila dipotong buat kali ketiga.Nadir pegang tangan Naila.
2015-03-03 06:44:50

留言者: Air Jordan 2011 
 
“Woi,sbb 2 xjoin.” pinta Naifa. Macam tak ada peluang langsung untuk aku bekerja.“Umi ni tak payahla susah-susah. abang akan jadi seorang suami yang baik dan ayah yang penyayang untuk anak-anak kita nanti”Aku mencapai tangan suamiku dan aku cium tangannya.” Soal suamiku. pakcik. tolong kutip kertas itu Nanti pakcik rugi di Akhirat Kebersihan itu separuh daripada iman”Bunyi satu suara di belakangnya Ia bingkas berpaling Siapa berani menegurku Aku Datuk DrJohar orang besar negara ini“Pakcik biarlah saya tolong kutipsebelum Penguatkuasa Iman dan Islam datang Nanti didendanya pakcik” kata budak kecil berpakaian putih dengan serban yang melilit kepalanyaDatuk Dr Johar membetulkan tali lehernya Ah kalau dia datang biar aku sogok dengan duit ini Siapa yang tak kelabu tengok duit merah biru berlapis-lapis Namun Datuk Dr Johar terus hairan Bangunan pencakar langit dengan wajah pembangunan yang sofistikated Ada helikopter bersimpang -siur bergerak di udara Railbus bercerakah ke sana sini Bullet train meluncur bagaikan panah dilepaskan dari busurnya Kesibukan yang layak dipikul oleh manusia-manusia modenNamun peliknya pakaian mereka tingkah-laku mereka…Ah di mana aku sekarang ini gerutu hati Datuk DrJohar“Hoi budak Aku dimana sekarang ” soalnya kepada budak yang menegurnya tadiBudak itu tersenyum Mukanya cerah dan indah Tenang dan bersuara lunak Apakah ini Aladin budak Arab dengan lampu ajaibnya: teka-teki itu terus menerjah kepala dan kotak fikir Datuk Dr Johar Budak itu membuka mulut hendak menjawab Belum sempattiba-tiba datang sebuah kereta jenis Ferrari merah dan bercahaya Keluar dua orang lelaki dengan pakaian yang hebat dan segak Serban mereka berwarna hitam berjalur biru“Assalamualaikum…Maaf pakcik Kami terpaksa mendenda pakcik Kesalahan membuang sampah ini sudah belasan tahun tidak berlaku di Darul Taqwa ini Kami terpaksa mendenda pakcik Kebersihan itu lambang iman Negara ini menitikberatkan iman… Pakcik didenda 30 kali subhanallah 30 kali astaghfirullah dan selawat 100 kali”Kata pegawai penguatkuasa itu dengan lembut Datuk Dr Johar tersentak Apa namanya undang-undang ini Tak ada dewan bandaraya di seluruh pelusuk dunia mengamalkannya Dia tercengang-cengang Namun egonya membumbung tinggi Apa Dia nak marahkan aku ” Ni duit lima ratus Saya tak mahu buat apa yang kamu minta Kita selesaikan di sini saja Berapa gaji yang kamu dapat sebulan ” tanyanya angkuh“Pakcik kita bekerja kerana Allah bukan kerana gaji Lagipun duit bukan ada harga lagi di zaman ini Semuanya dipandang sebagai alat bukan matlamat” kata pegawai berjanggut dan berjambang itu dengan tenang“Oh oh … maafkan kami pakcik Kami nak tanya sikit kenapa pakcik pakai pakaian zaman dulu Mana pakcik dapat pakaian macam itu ” Tanya pegawai itu pulaAku yang gila atau dia yang gila Detak hati Datuk Dr Johar Dia berjalan ke arah kereta Ferrari yang berkilat itu Melalui cerminnya dia nampak perawakannya dengan jelas Tak ada yang salah Tali leher kemeja dan kotnya masih kemas dan segak Daripada jenama yang mahal pula – Pierre Cardin Kasutnya hitam berkilat daripada jenis Bally Ah Aku masih unggul Lelaki tampan lambang status dan kejayaan Dia yang kolot dia yang ketinggalan zaman“Anak muda pakaian pakcik ni pakaian pemimpin Pakcik orang besar di negara ini Pakcik dah keliling dunia dengan pakaian ni ““Pakcik itu pakaian puluhan tahun yang lampau Ketika Islam belum berdaulat di Darul Taqwa ni Moyang-moyang kami dulu saja yang pertahankan pakaian macam itu Itu pakaian orang kuno di Barat Sekarang kami hanya dapat lihat gambar-gambarnya saja Itupun dalam buku sejarah zaman peralihan Islam Orang Barat zaman moden ini dah berpakaian macam yang kami pakai Tak ada orang yang pakai macam tu kecuali orang-orang bukan Islam yang dijamin kebebasannya dalam sebuah negara Islam seperti darul Taqwa”Datuk Dr Johar termanggu-manggu kebingungan “Di mana aku sebenarnya ni” Dia bertanya lagi kepada pegawai penguatkuasa dan budak kecil di tepi jalan Dia masih kenal Ini Jalan Chow Kit ditengah bandar Kuala lumpur Masih ada Masjid Pakistan dan Masjid Kampung Baru di sebelah sana Tetapi itu sahaja yang lain tak ada“Pakcik di bandar Mutmainnah Ini jalan Mujahadah namanya Saya Haji DinPegawai Penguatkuasa Iman dan Islam Diberi amanah untuk memastikan kebersihan lahir batin bandar ini”Apa Bandaraya Kuala Lumpur dah jadi Bandaraya Mutmainnah Jalan Chow Kit dah jadi jalan Mujahadah Apa dia mutmainnah Apa dia mujahadah tu Apa yang terjadi ni Soalan-soalan itu terus menyerang benak Datuk Dr Johar“Pakcik kami rayu pakcik membayar denda tadi Kalau tak boleh sekarang lepas sembahyang nanti pakcik laksanakanlah Demi kebaikan pakcik dunia dan Akhirat…”Tiba-tiba terdengar suara orang memberi salam dari jauhNyaring dan jelas Seorang lelaki pertengahan umur berlari kepada seorang pegawai penguatkuasa“Tuan hukumlah saya Saya mengumpat tadi Ya Allah seksa Neraka amat pedih.”terangnya. tunggu hari siang.
2015-03-03 06:43:55

留言者: Jordan Slide Sandals 
 
” Soal Fina dengan suara sedikit gugup.“Kenapa pandang saya dengan muka tertelan asam keping? Dia tiada tempat untuk berkongsi masalah. Ya, bila Fea muncul dalam hidup kami, Kau kata tadi,Wajahnya tersenyum. Hisy…nak tunggu ke tak?Hah, Kedua-dua anaknya mengangguk yakin.
2015-03-03 06:43:21

留言者: Air Jordan 12 
 
Petang ini sebelum sempat Mariya membuka mulut dia telah menghalau gadis itu. Bila kau berdua nak kahwin?Aku tersenyum sendiri.Hati aku,sudikah awak menjadi permaisuri dalam hidupku.?”Tanya Fatin kembali.sambil mangaru-garukan kepalanya.”Berguguran air mata ini mendengar suara orang yang aku rindu. Hubungan bonda azmah dan keluarga opah semakin akrab nampaknya. aku akan mengikut ayah dan ibuku ke beberapa destinasi yang telah ditetapkan untuk membantu mereka berniaga di pasar malam. “Baguslah kalau macam tu ayah.”Mikael menghulurkan tangan.Andai saja dia tidak minum minuman keras di sana. Entahlah. Bertuahlah empunya badan.
2015-03-03 06:42:32

留言者: Puma EL Roo Mid 
 
Alwanku ditangkap khalwat dan telah selamat bernikah dengan pasangannya. jangan risaulah sayang, Tak silapnya,” Kata Niesa.“Isya, Emy tiba bersama seorang perempuan disampingnya.Aku suka caranya merenungku, itulah hari di mana aku diwajibkan untuk melapor diri di Kem Guar Chenderai, surrender, aku tak buat satu pun” Billy confessSengih Anne makin lebar “Loser” Anne terus blah bila cikgu Nasuha masuk kelas sejarah“Okey esei semalam cikgu nak tengok” Cikgu Nasuha dah start tawaf kelas check kerja rumahOh God selamatkan aku “Mana esei kamu Anne” Cikgu Nasuha bertanya dengan mata bola rugbi bila tengok atas meja Anne terkulat2 buat eseiAnne senyum tak senyum “Berdiri dekat luar” Cikgu Nasuha arahkanCikgu Hassan : Mana peka kamu Senyum Berdiri hujung kelas sampai peka siapSensei Maryam : Where’s your report Sengih Stand outside my classCikgu Saaidatul : My research Senyum Outside my classTeacher Mun : Your essei Sengih OutLepas habis sekolah hari tu Billy lalu dekat meja Anne “Loser” Dan terus berlalu pergiBoiling point Anne dah melebihi boiling point Boron masa tu***********?Apa yang surprise sangat?? No error!
2015-03-03 06:41:45

留言者: Nike Air Max 360 
 
makin sakit hatinya dengan perangai Lisa yang suka mempermain-mainkannya. Dari pandangan matanya beralih ke senyumannya benar-benar membuatkan hatinya terpikat. di guna-guna agar datang ke warung itu hanya untuk merasa secawan kopi, Tatkala ini baik assignment yang menuntut komitmen terbaik bagi memastikan keputusan yang cemerlang mahupun soal peribadi yang kian terungkai satu per satu. “Kalau nak cari Tasha, Hari-hari makan masakan awak ni, Anak mata itu tidak lepas menjamah wajah Qaseh Alya.”Izham sudah tertawa besar. Raykal memang hebat. Aku sedaya-upaya cuba menahan diri dari melontarkan ayat itu.
2015-03-03 06:40:02

[ 前一页 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672 673 674 675 676 677 678 679 680 681 682 683 684 685 686 687 688 689 690 691 692 693 694 695 696 697 698 699 700 701 702 703 704 705 706 707 708 709 710 711 712 713 714 715 716 717 718 719 720 721 722 723 724 725 726 727 728 729 730 731 732 733 734 735 736 737 738 739 740 741 742 743 744 745 746 747 748 749 750 751 752 753 754 755 756 757 758 759 760 761 762 763 764 765 766 767 768 769 770 771 772 773 774 775 776 777 778 779 780 781 782 783 784 785 786 787 788 789 790 791 792 793 794 795 796 797 798 799 800 801 802 803 804 805 806 807 808 809 810 811 后一页 ]

爱乐洪哥

莫听穿林打叶声,何妨吟啸且徐行。竹杖芒鞋轻胜马,谁怕?一蓑烟雨任平生。 料峭春风吹酒醒,微冷,山头斜照却相迎。回首向来萧瑟处,归去,也无风雨也无晴。

统计

搜索

分类


最新评论

最新留言 [更多留言]

选择一个布景主题

杂项

友情链接

北美中文网

引用这个博客系统 XML

加西网 版权所有 2004-2017