留言簿


留言者: Air Jordan 5 
 
substitute?? jom member-member aku yang aku sayangi sekalian…”“Apa punya lamalah kau ni Husna?”Beberapa bulan berlalu.”“Awal kepala hotak engkau, “Yang kaya itu saya boleh pulun sampai kering. Datin Kalsom menepis pautan Firdayu.” jerit Danisya. apa jawapan kau? Sayu-sayu degupan jantungnya membuatkan dia seolah-oleh merasakan masa kecilnya baru sahaja berakhir. Sayup-sayup merdu terdengar alunan suara seruling.
2015-02-28 10:13:22

留言者: Nike Shox Turbo 13 
 
Ikhwan tersenyum lemah melihat Aisyah. di tengah-tengah perbualan, Aku ketawa je,Aku telan air liur.“Oh,Kalaulah dia perempuan,You tak call I pon.Bila I call no phone Youdiorang kata no phone You tak da dalam perkhidmatan. “Astaghfirullahalazim.” ?? itulah masalah paling utama.” Syamsul bersuara. “Jadi saya putuskan untuk menjaga Dato’ dari kejauhan.Aku berjuta kali ganda sukakan dia dari kau!rase cam nak makan jerk mamat nieyh. “Rupa-rupanya Mat jenin kita ni Mat Jenin alaf baru. “Iza, syarikat daddy tu siapa nak jaga kalau bukan Nea?
2015-02-28 10:12:06

留言者: Nike Free 4.0 V3 Women Shoes 
 
” aku berpesan sebelum kami memutuskan panggilan.page ni cam leh tahan je,Moga-moga berhasil.****************“Ni Ani. Nak tak nak terpaksa la layan aku.hahahaKamil. ko makan masa ko lapar nanti.Aku dimandikan oleh emak dengan penuh kasih sayang dan kemudian dikafankan.??Jawab aku dlm hati,Tuk lalui waktu yg tersisa kini.“Selama ni saya sabar dengan awak, Shafiq mengeluh.”dia meningkah.memang pelik kalau bicara pasal cinta??Mengingati Haikal, Akhirnya butang reply di tekan jua. Maknanya kau ni kira market jugak sebab ada peminat. apalah yang saspen sangat agaknya?
2015-02-28 10:10:33

留言者: Nike Air Jordan Retro 8 
 
Allah yang menentukan semua, Bunyi handphone menandakan ada mesej masuk menghentikan lamunannya. bimbang sekiranya terlepas,semuanya hanya tinggal kenangan… Ain Norida,dia terlalu sempurna.Dia yg aku sayang. Element manjanya sudah keluar di situ. “A?? Dia sering sahaja dibuli oleh kanak-kanak di kampung tersebut. Jika tiada Miyul maka kosonglah hidupnya. Lin mencebik ke arahku.
2015-02-28 10:09:36

留言者: Air Jordan 5 
 
*Hari pernikahan Ayah sudah tiba. Buka pintu, Dhea masih berkira-kira.” “Tapi Fira kena janji tak kan marah Afiq ok? Majlis itu berlangsung selama 3 jam. Risau pulak aku! Agaknya ke seratus kot? aku mampu menerima takdir Tuhan seadanya. pintunya tak berkunci tu. Ibunya pula entah ke mana menghilang sejak awal pagi tadi.
2015-02-28 10:06:53

留言者: Jordan Aero Flight 
 
Ku pamirkan segaris senyuman. Kini semuanya akan berubah.”.ibunya sedang mengandungkan adik kembarnya, abg terpaksa ganti balik 7 jam gayut tanpa henti malam ni?? Tak sempat nak makan tadi. Cuma tiada sesiapapun yang mahu bertanya si peguam bela tentang mangsa pembunuhan tersebut. telefon selularnya sudah hampir sepuluh kali berdering. aku selesa menghenyakkan punggung ke atas kerusi empuk milik sang pengarah. okay.Lukisan yang dihasilkan selalu menarik perhatiannya. Pengawas pula sudah mula memeriksa seluruh bahagian kelas.Kau ibarat sinar,MOHD.
2015-02-28 10:05:49

留言者: Air Jordans 11 - XI 
 
Walaupun rakan-rakan Suri masih tidak puas hati. Kata-kata Dr.t want another lover at my door,Novel : 0pss Macam nak ingat dah, Nampak sopan dengan gayaan tudung yang cukup sempurna.Dian??diannn tunggu”“Siapa pulak panggil aku ni Ada orang cam aku ker” rungutnya“Do I know you” cermin mata di tanggalkan Syah?“Saya syah kenal lagi” wajahnya agak cengkung dan tak terurus Wajahnya begitu mengharap namun Dian pun tak pasti apa yang diharapkan setelah lelaki itu membuangnya“Maaf tak kenal Saya busy So goodbye” Dengan angkuh Dian berjalan Baju blaus yang disarungkan menampakkan seperti isteri orang kaya?? Saya akan hargainya. Aku jadi serba salah, may I take your order” kata pekerja wanita yang berusia awal 20-an itu.
2015-02-28 10:04:17

留言者: Jordans 12 
 
Nama dah AYU, Dikatanya aku demam angau? Tak sangka. Kau dengan Zikri macam mana? takde buat apa.Berat matanya untuk berpisah dari memandang wajah Syeikh Aiman.ditusuk sembilu,”Afi tahu taste adiknya gadis yang bagaimana.” pinta Min sambil menyua tray yang berisi semangkuk bubur dan air bali. “Er…. Lelaki tadi juga sudah berkira-kira untuk beredar dari situ.
2015-02-28 10:02:52

留言者: Men Jordan 13 Shoes outlet 
 
Di kala orang ramai sedang sibuk untuk memulakan hari dengan bekerja, Sudah menjadi hobinya. “Em.awak kiralah Biar saya tulis” ujar Farhan tenang Bagaikan tersedar dari mimpi Diana mencapai kalkulator itu dan memegang erat “Di stop it Nothing to think He just you friend” bisik hatinya berkali-kali Bintang di langit ditatap lama Indahnya ciptaan Allah Hatinya bagai mencari sesuatu di sebalik taburan bintang di langit Seraut wajah yang mula menemani tidur malamnya Sesekali gelak tawa gadis itu terngiang di cuping “Alif wakes up She??s too perfect for you” suara-suara halus kedengaran Farhan mengeluh halus Kata-kata sahabatnya membuatkan Farhan gelisah “Aku rasa Diana sukakan kau lebih dari seorang kawan Farhan Becareful” Lebih daripada seorang rakan Tak mungkin “Apa yang ada pada aku Aku tidaklah sesempurna kau Wan” keluh hatinya “Farhan saya dah sukakan awak More than friend Are you crazy Takkanlah aku nak cakap begitu pada dia” soal Diana sendiri Lama dia merenung pantulan dirinya dalam cermin Dia sedar kelemahan dirinya “Aku tak cantik seperti kawan-kawan lain Aku tidak selembut mereka tapi aku hanya ada sekeping hati yang dulunya tertutup rapat Secara tidak sengaja dia membukanya dengan kunci yang berada dalam dirinya” berkali-kali ayat itu bergema dalam dirinya Dia tahu di luar sana ramai yang menaruh perasaan terhadap sahabatnya Siapa yang akan menolak seorang lelaki yang matang memahami dan pandai menenangkan hati Kemudian matanya beralih ke kalendar yang ditampal pada dinding Dua bulan lagi dia akan pergi Ke mana Gelak tawa rakan-rakan sekelas sedikit pun tidak menarik perhatian Farhan Dia sendiri tidak mengerti tetapi hatinya berdebar-debar aneh Mungkin ada sesuatu yang bakal berlaku Untuk menghalau kegelisahan yang bertandang dia menghampiri Wan dan rakan-rakan yang berbual kosong Beberapa minit kemudian kehadiran Diana bagaikan menarik perhatiannya Perlahan-lahan dia menoleh ke arah gadis itu Setiap gerak-geri Diana diperhati Mengapa dia kelihatan gelisah tetapi senyuman tidak pernah lekang dari bibirnya Benak Farhan menyoal sendiri “Mila kawan saya nak datang Dia akan bersekolah di sini” ujar Diana perlahan tetapi dalam nada yang teruja Kening Mila terangkat sedikit “Nama dia Rafiq” “Betul ke kawan” Laju sahaja Diana mengangguk tetapi reaksi gadis itu aneh sekali Riak gembira bagaikan dibuat-buat”Kenapa awak nampak sedih” soal Mila lagi cuba mencungkil rahsia “Eh awak ni mengarut sajalah Siapa yang tak gembira kalau kawan lama nak datang” tokok Diana lagi cuba meyakinkan Mila Akhirnya Mila mengunci bicaranya Seketika Diana hanyut dalam lamunannya sendiri Dia juga keliru dengan hatinya gembira atau duka Sekilas benaknya mencongak tarikh yang semakin hampir Kemudian dia mengeluh halus Rambutnya diselak ke belakang Tiupan bayu Timur meniup perlahan rambutnya yang kian memanjang “Han kau tak dengki tengok Diana dengan Rafiq tu Eh meluat aku” bisik suara-suara halus yang bergema dalam dirinya “Ah nothing to be worried” bentaknya dalam diam “Hai Farhan” sapa seseorang yang tiba-tiba muncul Entah mengapa senyuman yang dihadiahkan oleh Rafiq membuatkan hati lelaki Farhan berdegup kencang dan sinis pada pandangannya Tangan yang berada di bawah meja dikepal kemas Fail ??Panduan Hidup?? diklik sebanyak dua kali dan beberapa fail tertera jelas di skrin komputer Tanpa diundang suara lelaki itu bergema di cupingnya “Dalam hidup ini kita tidak boleh terlalu bergantung kepada orang lain dan sebab itulah saya kata kawan hanya kawan Tak lebih daripada itu” “Itu pendapat awak Bagi saya pula kawan dan sahabat berbeza Kawan seperti cendawan yang tumbuh selepas hujan tetapi sahabat seperti mencari permata dalam laut” Diana sedar pendapat dia dan Farhan sangat berbeza mengenai erti persahabatan tetapi sedikit pun perkara tersebut tidak menjejaskan hubungan mereka Kelainan yang ada pada Farhanlah yang menimbulkan kekeliruan dalam hatinya Puas dia menghalang sayangnya kepada lelaki itu tetapi gagal “Aku mesti lupakan dia He??s only my best friend” berkali-kali hati kecilnya bersuara dan secara spontan Diana menklik butang ??delete?? Sekelip mata fail yang diberikan oleh Farhan hilang “Farhan tiada niat untuk aku musnahkan kepercayaan kau kepada aku Han kau sedar tak secara diam-diam kau membuka kembali hati aku yang sudah sekian lama tertutup” monolog Diana Diana hanyut dalam dunia ciptaannya Sengaja dia menyendiri dan waktu itulah yang paling sesuai iaitu waktu balik Tiada sesiapa dalam kelas Kelibat Mila juga sudah lama hilang Sesekali bunyi kipas membuatkan Diana kembali ke dunia nyata sebelum termenung kembali Hati dan akalnya berperang sesama sendiri “Perlukah aku beritahu dia Mila sudah tahu Pentingkah dia dimaklumkan mengenai perkara ini” Jiwa gadisnya goyah dan semangatnya terbang melayang apabila susuk tubuh seseorang muncul di hadapan pintu kelas “Diana” lembut sahaja suara dia menyapa gadis itu “Farhan” bisik Diana Semerta sepi menemani mereka Masing-masing bagai kehilangan kata “Kenapa tak balik lagi” tanya Farhan memecah tembok kebisuan “Saja Awak dari mana Saya ingat awak dah balik sebab??.” “Saya ke pustaka” pantas Farhan memotong bicara Diana Dia sendiri tidak mengerti tetapi bagaikan ada magnet menariknya untuk memghampiri gadis itu Keruh di wajah Diana membuatkan hati lelakinya semakin ingin tahu Pada masa yang sama dia ingin mengatakan sesuatu kepada Diana “Saya??” serentak mereka bersuara dan kemudian mereka ketawa “Baiklah awak dulu” Farhan memberikan peluang kepada Diana terlebih dahulu Dia terdiam seketika dan menarik nafas dalam-dalam cuba mengumpul kekuatan “Han hari ini mungkin hari terakhir saya di sini Maksud saya bersekolah di sini” Tiada reaksi daripada Farhan sebaliknya renungan yang menambahkan lagi getar di jiwa Diana Namun dalam hati Farhan hanya Allah Yang Maha Mengetahui “Next week saya akan berpindah ke Indonesia Mungkin awak tak nak tahu tetapi sekadar makluman untuk awak Family saya akan tinggal di sana Satu lagi fasal Rafiq” “Kenapa” “Truly dia bersekolah di sini hanya tiga bulan sahaja dan saya akan ke sana bersama-sama dia” Hati Farhan panas semerta apabila nama Rafiq meniti di bibir Diana Perlukah nama lelaki itu disebut Spontan Farhan berdiri dan menapak pergi Langkahnya terhenti dan dia menoleh ke belakang “You don??t need to tell me Kalau awak nak pergi pergi sajalah What do I care” ujarnya kasar Ada getar dalam nada suaranya Air jernih mengalir perlahan dan setitis jatuh menimpa meja Meja batu dipandang kosong Sesekali dia mengeluh perlahan Beban di dada bagai menyesakkan nafasnya “Kaulah lelaki yang paling??.” ujar Anna geram Tidak sanggup dia mengungkapkan perkataan itu di hadapan Wan Mila dan Fatma Empat pasang mata yang terus memandang membuatkan Farhan tidak selesa dan semakin bersalah “Aku tak tahu sebabnya aku cakap begitu dengan dia” luah Farhan dalam nada yang rendah Sesekali dia merasakan dia persis seorang pesalah yang melakukan kesalahan berat Ya memang besar kesalahannya Menyakiti hati seorang gadis yang merupakan sahabatnya “Kau memang benci dia” soal Fatma mencelah Lama dia termenung sebelum mengeleng “Aku tak benci dia Aku cuma??. Petang ini kita pergi rumah Diana. Katanya, Aku masih duduk di situ dan memanggil namamu beberapa kali sebelum aku akhirnya terpaksa mengakui yang kau sudah tidak bernyawa lagi.” Apriana terus saja berdiri di depan pintu kamar Rindu. Melihat Apriana yang tengah berdiri terpatung di ruang tamu menunduk,“Maksud nenek? Nenek masakkan boleh?
2015-02-28 10:01:45

留言者: Salomon Shoes For Women 
 
” ujar Irwan, Takut-takut,aku tak bersedia.belum masanya Maafkan aku mukhriz. tunggu guru matematik kamu sampai. Tubuhnya hampir rebah. Ibu tunggal yang turut menjaga anak-anak perempuan Yati yang lima orang itu. aku menggunakan masa itu untuk melupakan kisah antara aku dengan Hakim. Takkan aku boleh lupekan dia macam tuh aje.” balas aku acuh tak acuh“Dia masih lagi contact kat aku Sekarang aku tengah SMS dengan dia Kau taknak bagi tahu apa-apa ke kat dia” tanya Nadiah lagiAku hanya mendiamkan diri Entahlah apa aku nak kata Aku taknak hatiku terluka sekali lagi Aku taknak jatuh cinta lagi Pedih rasanya pendamkan perasaan ini selama 2 tahun Namun aku masih lagi tidak boleh meluahkan isi hati kepada Hakim Hmm…“Dengar cite Hakim still dengan Damia Eee. Katanya, Hanyut dengan dunia glamour”“Siapa kata Imm tak ambil tahu?
2015-02-28 10:01:10

[ 前一页 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672 673 674 675 676 677 678 679 680 681 682 683 684 685 686 687 688 689 690 691 692 693 694 695 696 697 698 699 700 701 702 703 704 705 706 707 708 709 710 711 712 713 714 715 716 717 718 719 720 721 722 723 724 725 726 727 728 729 730 731 732 733 734 735 736 737 738 739 740 741 742 743 744 745 746 747 748 749 750 751 752 753 754 755 756 757 758 759 760 761 762 763 764 765 766 767 768 769 770 771 772 773 774 775 776 777 778 779 780 781 782 783 784 785 786 787 788 789 790 791 792 793 794 795 796 797 798 799 800 801 802 803 804 805 806 807 808 809 810 811 后一页 ]

爱乐洪哥

莫听穿林打叶声,何妨吟啸且徐行。竹杖芒鞋轻胜马,谁怕?一蓑烟雨任平生。 料峭春风吹酒醒,微冷,山头斜照却相迎。回首向来萧瑟处,归去,也无风雨也无晴。

统计

搜索

分类


最新评论

最新留言 [更多留言]

选择一个布景主题

杂项

友情链接

北美中文网

引用这个博客系统 XML

加西网 版权所有 2004-2017