留言簿


留言者: "Nike Air Max 90 Air Max 90 Femmes" 
 
Adults tend to equate running to distance, which is fine to a point, she says. For people who want more lean muscle, shorter workouts, better coordination and engagement of their bodies, sprinting may be the answer.
2015-02-12 20:35:54

留言者: Clearance Prada Loafers 
 
Eaton and crew approached the city of Plano about the park. They didn’t have to do much convincing.
2015-02-12 20:23:57

留言者: moncler bimbo usato 
 
Durante usually are guida, ti rendi conto che celui-ci conseguente reggisella sospensione combinata funziona perfettamente, proprio are available chicago forcella Suntour. Chicago nana turismo corre molto neutro, are generally sua sportivit脿 tiro alza illinois piacere di guida. Pesi sulla coda not influenzano il Technium.
2015-02-12 17:32:54

留言者: Air Jordan Pro Classic 
 
“Sabarlah,” tanyanya.Loceng berdering menandakan waktu persekolahan sudah tamat. Hari ini, Tambahan lagi, “Aku terima nikahnya Syamimi Athirah bt Muhammad dengan mas kahwin sepuluh ribu ringgit tunai. “WHAT?! padahal dia yang melebih-lebih. macam tiada orang lain lagi dalam dunia selain Wajihah untuk dikenakan. Selama sebulan aku ??
2015-02-12 16:50:36

留言者: Orange Nike Free 5.0 Tr Fit 
 
Sedang mereka bercakap-cakap, Sejurus selepas Hani menyarungkan rantai pemberian Mak Som di lehernya, Dia begitu rindukan Balqis, dia tetap ibu Balqis. Dan aku akur pada takdir hidupku. Dan akan membelenggu aku sampai bila-bila. Anis jelouslah…. apa Aina cakap” Firdaus memandang aku. Nyata, Nyata lelaki itu terkejut dengan kehadiran Jibil di rumahnya.
2015-02-12 16:35:18

留言者: Air Jordan Ol' School 
 
“Ari, hujung minggu ni kita bertunang and dua minggu lagi kita kahwin ”, dia tersepak batu lalu terseliuh. He pulled his hand out towards Alivia.e that day.h dan lelaki yang ibu aku tak suka tu sebagai mr. Sudah!“Oit bang Khai, Hehe…tiba-tiba ada trojan…padahal trojan dengan terompah takde kaitan pon…tiba-tiba pulak ada terompah.” Dah abis dah faiz tengah tunggu keputusan.
2015-02-12 16:28:25

留言者: Jordan 12+13 
 
Ingin sahaja dia meluahkan perkara tersebut, soalan seterusnya. Ia amat bencikan dirinya sendiri yang tidak dilahirkan seumpama makhluk yang lain. Lelaki semua penipu! maka Zafril telah membawa Laili ke butik pengantin tempat FIka bekerja untuk membuat tempahan.“ Siapa datang? Saya pergi dulu. Aku tersenyum. Setelah bermacam-macam Mak Uda ceramahkan keluarga kejam itu,Akhirnya perkara tersebut dibawa ke mahkamah.
2015-02-12 16:25:10

留言者: Jordan CP3 (Chris Paul) 
 
Malaysia so please tighten your sitbelt,dengan rasminya aku telah menjadi seorang isteri kepada seorang lelaki yang sangat2 aku cinta.Buat apa awak bersusah-payah nak tegur saya! I hate you !”jerit Atul”Hei bawa bertendang eh silapBawa bertenang jangan nak mengamuk tak tentu pasal hanya kerana hal ni aje”kata Azeeq yang tersasul kerana gerun melihat Atul begitu?? ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Tahun 2006 “Hei Atul kau dapat bunga lagi nampak Dari orang yang sama ke” tanya Nisya kepada teman sekerjanya”Agaknya kotKau buang ajelah bunga itu Naik muak aku tengok dia bagi bunga yang sama kat aku”kata Atul “Kau nak buang bunga ni sayangnya dahlah cantik bunga ni kau nak suruh aku buangBaik kau bagi aku”kata Nisya”Kalau kau nak ambiklah”kata Atul??Budak ni tak pernah serik ke Asyik nak hantar bunga dari dahulu sampai sekarang Tak serik-serik dah aku menolak dia tapi masih lagi macam ni??kata hati Atul Atul mengeluarkan telefon bimbitnya lalu menelefon seseorangBila telefon di sebelah mengangkat Atul terus berkata”Azeeq bila awak nak berhenti buat kerja gila ni” “Saya akan berhenti kalau awak terima lamaran saya”jawab Azeeq pula “Baik kalau macam tu saya akan terima lamaran awak kalau awak dapat cari satu gambar ni untuk saya”kata Atul dengan geram”Kenapa awak nak saya cari gambar untuk awak”tanya Azeeq kehairanan”Saya ada kenangan manis pada gambar itu dan yang lain awak tak boleh tahu kerana ini rahsia peribadi saya”kata Atul lagi “Baiklah saya sanggup buat apa saja kalau awak sudi menerima lamaran saya”kata Azeeq lagi”Awak sila cari gambar seorang budak lelaki dan budak perempuan bergambar di satu karnival pada tahun 1993 Mereka memegang satu patung beruang berwarna putih yang ada gambar hati dia boleh awak cari”tanya Atul ??Gerenti dia tak dapat cari gambar itu Mana ada lagi gambar itu??kata hati Atul gembira”Awak maksudkan gambar dua orang budak yang memegang sebuah patung beruang yang ada bentuk hati dan di hati itu tertulis nama Farius dan Adria”tanya Azeeq ??Macam mana dia boleh tahu Takkan dia kenal FariusImpossible betul??omel hati Atul”Hello are you still there Atul I wait for your answer”tanya Azeeq “Err ya memang ada nama tu Macam mana awak tahu”tanya Atul kehairanan “Ini kerana sayalah Farius Adria”kata Azeeq penuh romantis”Awak FariusBiar betul Awak ke yang bagi saya patung beruang yang awak menang tuI can??t believe it”kata Atul penuh kejutan”Awak nak saya jawab yang mana satu ni Esok saya akan bawa gambar itu untuk dijadikan buktikalau awak tak percaya”kata Azeeq penuh yakinKeesokannya?? “Atul ada panggilan untuk kau”panggil Nisya”Dari siapa Sya”tanya Atul “Dari hospital katanya”jawab Nisya??Hospital Takkan ayah masuk hospital lagi Kan ayah baru keluar hospital dua hari lepas??hati Atul berkata-kata “Hello siapa di sana”tanya Atul “Atul ini saya Azeerul Awak tolong jangan letak Saya nak cakap pasal adik saya ni Azeeq”kata Azeerul dengan cepat tanpa memberi peluang Atul memotong kata-katanya “Azeeq kenapa dengan dia Azeerul”tanya Atul dengan cemas”Azeeq kemalangan ketika dalam perjalanan ke pejabat awak Dia kata dia nak jumpa awak”kata Azeerul”Dia dimasukkan di hospital mana”tanya Atul”Dia dimasukkan di Subang Jaya Medical Centre”jawab Azeerul “Baiklah dalam masa sejam setengah lagi saya akan datang”kata Atul “Sya aku balik kejap kawan aku masuk hospitallah Kau kata kat bos yang aku cuti setengah hari”kata Atul tanpa berpaling lagiAtul terus masuk ke dalam perut ke keretanya apabila sampai ke tempat letak keretaAtul terus memecut ke rumah sewanya mengambil sesuatu lalu bergegas ke Subang Jaya Medical Centre Sampai saja di sana Atul bergegas ke wad Azeeq ditempatkan sambil memegang erat barang yang diambil tadiKetika Atul berada di dalam wad Azeeq tiada sesiapa di situ kecuali Azeeq yang sedang terbaring sendirian “Hai macam mana awak okey ke”tanya Atul dengan perasaan serba salah kerana dia merasakan yang dialah penyebab Azeeq kemalangan”Macam nilah rasanya orang yang nak mati”kata Azeeq agak dingin??Kenapa dengan awak ni Azeeq Kenapa awak macam dingin dengan saya??Tolonglah jangan bersikap sebegini rupa dengan saya??rintih hati Atul “Atul awak janganlah terasa hati saya cuma gurau aje”kata Azeeq sanbil tersenyum”Awak tolonglah jangan buat macam tu jantung saya hampir gugur tahu tak”kata Atul dengan lemah”Okeylah macam mana jawapan awak pasal lamaran saya semalam”tanya Azeeq dengan lemah “Err??saya masih belum buat keputusan dengan lamaran awak tu”jawab Atul “Bila awak boleh bagi jawapan awak Saya amat harap awak dapat bagi jawapan sebelum saya menutup mata”kata Azeeq “Apa yang awak cakapkan niJangan nak mengarut”kata Atul dengan terkejut “Hai kan selama hari ni awak yang tak nak tengok muka saya seumur hidup awak”kata Azeeq semakin lemah “Kenapa dengan awak ni Suka benar cakap benda yang merepek”kata Atul sambil meninggikan suara”Awak ni cakap elok-elok boleh tak”kata Azeeq “Tolong jangan merepek lagi awak Awak patut berehat nanti kita berbincang”kata Atul menahan geram dengan sikap Azeeq yang mula bercakap bukan-bukan “Awak kalau boleh saya nak jawapan itu sekarang juga Saya takut kalau-kalau saya tak sempat”rayu Azeeq dengan nada sedikit mendesak “Baiklah saya setuju dengan lamaran awak itu”kata Atul sedikit sebak “Awak tidak ikhlas Awak cuma cakap begitu demi menjaga hati saya bukan”kata Azeeq seakan tidak percaya dengan jawapan Atul “Betul saya setuju Saya tak tipu saya ikhlas”kata Atul “Terima kasih Atul dengan jawapan awak itu kini bolehlah saya bertenang”kata Azeeq sebelum perlahan-lahan menutup matanya… “Azeeq!!”jerit Atul Pegangannya terhadap teddy yang dihadiahi oleh Azeeq jatuh menyembah lantai ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Tahun 2007 “Atul Atul” terdengar jeritan seseorang memangil namanya Nur Fadriatul tersentak dari lamunannya Dari jauh Atul dapat meneka siapa gerangan yang memanggilnya tadi Tidak lama kemudian Atul tersenyum apabila melihat orang yang memanggilnya tadi berdiri di hadapannya “Hish puas orang cari dia rupanya kat sini dia duduk”rungut tunang Atul “Awak ni saya bukannya ke mana-mana pun Itupun awak nak risau” kata Atul sambil memasamkan mukanya “Alah bucuk-bucuk marah ke Sorrylah sayang Azeeq minta maaf okey”kata MohdAzeeq Farius memujuk tunangnya yang mula merajuk “Mana ada orang merajuk”kata Atul Atul sungguh bersyukur kepada tuhan kerana masih dapat bersama MohdAzeeq Farius lagi Tapi bila diingatkan semula malu juga Atul kerana saat Azeeq memejamkan mata bukannya untuk pergi selama-lamanya tapi Azeeq pengsan kerana penyakit gastriknya datang “Atul Atul mana awak dah pergi ni”kata Azeeq yang kehairanan dengan sikap Atul yang mengelamun tiba-tiba “Tak ada apa-apalah”kata Atul yang cuba menyembunyikan apa yang difikirnya tadi Namun sesungguhnya Atul bahagia dapat bersama dengan Azeeq?? “Terima kasih bang, “Esok hari bersanding, Semua yang ada mengaminkan doa kesyukuran.Iman mulai jatuh cinta dengan Mikael.Iman tersenyum menolak.* “Eh,kita sama-sama susah senang ek. Ape-ape yang jadi lepas nikita kongsi sama-sama ek ” pinta Miera Terdengar esakan halus lahir Semuanya tersentuh mendengar bicara rakan mereka itu ” Dahla Aku nak buang sampah jap” Ila bangun sambil membawa sampah untuk dibuang Kesemuanya cuba untuk menggembirakan hati masing-masing apabila dilanda kesedihan sebentar tadi Yaya mula menyanyi lagu zaman 80-an dengan nada sumbang yang sengaja dibuat-buat Nana dan Kolat turut sama menyumbangkan lagu itu Yang lain hanya mampu tergelak ” Mieraaku terjumpa satu surat Aku rase umtuk ko sebab dia tulis nama ko Aku tak berani nak buka” Kata Ila sambil menghulurkan sekeping sampul kepada Miera Sampul itu kelihatan sudah berkeromok “Ko jumpe kat mane” Tanya Nisa “Aku jumpe kat tepi tong sampah” Terang Ila “Bukala Miera Mane tau secret admire hampa ke yang bagi” kata Kolat Entah kenapa Miera berasa berdebar-debar untuk membuka surat itu Tangannya mula membuka sampul itu lalu membaca surat itu Mukanya berubah Dahinya berpeluh dan berkerut Tidak lama kemudianmatanya berair Surat itu dirasakan ibarat api Dikeromoknya lalu dibaling Rakan-rakannya terkejut Miera terus bangun lalu berlari ke arah pondok telefon yang berdekatan Yaya bangun untuk mengejar Miera tapi dihalang oleh yang lain ” Biar dia tenang dulu Jom bace dulu surat ni” luah Nana Setelah semuanya selesai membaca surat itudahi kesemuanya berkerut Dalam hati masing-masing tidak menyangka Dila sanggup menulis sebegitu rupa* Petang ituMiera bergegas ke pusat sumber sekolahnya Nawaitunya hanya satu Dia ingin memberitahu apa yang terjadi pada Danial Perkara ini harus diketahui Danial Danial juga salah seorang daripada rakanku dan salah seorang yang merupakan sebahagian daripada hidupku Dia wajib mengtahui ini semuaMiera_d0lphin94: Danialthere?s something worst that u should know Saya terbaca surat yang Dila tulis untuk saya Teruk sangatDa_danial94: ape yang dia tulisMiera_d0lphin94:Macam-macam dia tulis Saya rasa sedih sangat Saya rasa apa yang dia tulis semuanya betulDanial Saya rasa tak payahla saya susah payah nak explain kat diorang kenape saya wat cam tu Saya ni memang slalu mengganggu keseronokan orang Saya nie memang tak layak kawan dengan diorang Diorang kan kaya Keluarga diorang pun dah mula rapat Saya ni sapela sangat Dahla rupe tak seberape Ade hati nak kawan dengan diorang Saya tau semua tu Baru saya sedar yang selama ni orang kawan denagn saya sebab kesian je Kalau tak pun nak amik kesempatan je Betul kate Dila Saya takde ape-ape kat mata dia ngan Ili Diorang tu ramai yang minat Saya nie takde sape pun yang minat Saya tak kisah pun semua tu Saya cuma nak kawan-kawan yang slalu ade denagn saya waktu senang dan susah Salah ke Saya ni hina sangat ke sampai tak layak dapat semua tuDa_danial94: Dila cakap camtu Teruknya Awak bukan orang berada jugak ke MieraMiera_d0lphin94: memang pun Tapi kawan-kawan kat sekolah tak tahu Awak dan Nana je yang tahuDa_danial94: Mieralisten here No matter what the blind girl said to youjust ignore it Dila tu buta Memang patut pun awak tak rapat dengan dia dahMiera_d0lphin94: jangan cakap Dila camtu Dia still kawan saya Ape yang dia tulis tu betul Sepatutnya saya sedar semua tu sejak dulu lagi Saya rasa lebih baik saya ikut cakap ayah saya Ayah saya nak bawa saya ke Amerika Nak berubat kat sana Insyaallah Mane tau boleh sembuh Saya dah tak mampu nak bertahan lagi Kekuatan diri ini akan runtuh kalau terus diuji Saya nak mereka berfikir panjang Mencari ruang kosong untuk meletakkan di mana sebenarnya hubungan kami Tapisaya rasa ruang tu dah hilang Tekad Miera bulat Saya akan membawa diriDa_danial94: Mierayang memberi kehidupan pada awak ialah Allah Bukan orang lain Yang memberi nafas kat awak juga Allahbukan orang lain Awak hidup ni sebab Allah yang bagi peluang untuk awak hidup Takkan sebab benda yang merunsingkan dan menyedihkan awakawak nak lupakan segalanya yang indah tentang hidup ni Allah lahirkan awak hanya dengan jiwa dan roh awak Takde manusia yang berkongsi roh meskipun ada yang berkongsi jasad Awak dilahirkan dengan perasaan dan jiwa awak sendiri Tak boleh berkongsi dengan sesiapa pun Allah yang jadikan sedemikian Sotakkan disebabkan orang yang awak kenal asalnya orang asingawak nak lupakan everything Hidupla kerana AllahMiera Sebab itu sudah memadai untuk menyelamatkan awak daripada kekecewaan Tapi apa-apa punsaya sokong awak dari belakang Jangan lupa saya pulak bila kat Amerika nantimiera_d0lphin94: Terima kasih Danial Awak banyak membantu saya Tak mungkin saya lupakan awak Insyaallah kat sana nanti saya e-mail awak Saya dah bagitau kawan-kawan saya yang lain Esok saya bertolakda_danial94: jaga diri awak elok-elok Kesihatan awak pun jaga elok-elok Dengar ape kate doktor Assalamualaikum* “Ape semua ni Nape dia tak bagi tau aku Mierasampai hati ko tak bagitau aku Sampai hati ko buat aku macam ni Nape ko tak bagitau aku yang ko ade leukimia” bentak Ili Di hatinyaterselit rasa kesal Kenyataan itu membuatkan Ili tersentak Punggungnya pula bagai disengat tebuan Tidak selesa Miera meninggalkan sepucuk surat untuk Ili dan Dila Di dalam surat ituterbongkarla segala apa isi hati Miera Air mata yang mengalir di kalangan rakan-rakannya bagaikan tidak dapat dihentikan lagi apabila mengetahui Miera sudah tiada di dunia ini Perasaan berdosa menghimpit diri Dila Miera tidak dapat diselamatkan kerana penyakitnya sudah berada di tahap yang paling teruk Doktor di Amerika hanya sempat melakukan kimoterapi yang pertama kali ke atas Miera Assalamualaikum Aku harap surat ni tak mengganggu korang Sory sebab aku tak terus-terang dengan korang Aku dah wat keputusan untuk ikut ayah aku Mulanya memang niat aku nak berterus terang dengan korang Tapilepas terbace surat Dilaaku terus tak tenang Ape yang Dila tulis tu semua betul Aku mintak maaf sangat sebab tu Aku dah tak sempat nak terangkan ape-ape DilaIli korang tanyala kawan-kawan kita kenape aku bersikap dingi kat korang Diorang tau ape yang berlaku Aku mintak maaf kalo slalu sakitkan hati korang Aku mintak halal semuanya Sory Masa dah tak sempat dah Aku takut aku dah tak boleh mintak maaf dari korang dah Aku dapat rasakan ajal aku makin dekat Tak tau kenape Mybe dah ketentuan Ilahi Sory 4 everything Sory sebab tak gtau korang yang aku ade leukimiaAku minta maaf sangat kat korang sebab slalu susahkan korang dengan masalah aku Sungguh Aku takde niat pun Ili aku mintak maaf kalo wat ko sakit ati Aku tak tau pulak yang ko akan sakit ati bila dengan aku Kalo cam tuaku akan try jauhkan diri dari ko kalo aku sembuh nanti Tapintahla Aku dapat rasekan yang aku dah tak kuat lagi Tapi aku rasekalaupun aku sembuh balikaku takkan dapat berbaik dengan ko macam dulu Sebab aku tau Ko takkan selesa dah dengan aku Aku pun pikir macam tu Aku dah tak tau nak berbaik dengan ko Dilaaku tak marah kat ko pun Aku cuma nak mintak maaf sebab slalu kco ko ngan Ili Korang sama padan Cun dengan cun Memang patut pun berkawan baik Lainla aku Aku tau korang kesian je kat aku Tapi takpe Sebab aku bersyukur sangat dapat kawan macam korang Aku gembira sangat dapat kawan dengan korang Terima kasih kerana sudi kawan dengan aku biarpun hanya kerana belas kasihan Aku akan selalu rindukan kenangan kita waktu dulu Iliaku akan ingat kenangan waktu kita baik dulu Sementara aku masih hidup niaku akan jadikan kenangan kita semua sebagai satu kenangan yang indah sebelum aku pergi Kalau aku pergi nantidoakan aku tau Aku harap dah takde dendam antara kita semua Aku ampunkan semua kesalahan korang kat aku For the last time sory 4 everything Aku sayang korang semua143 I miss u 143 Miera Mengertila kini Ili Kedinginan Miera selama ini bukan dengan kerelaan hatinya sendiri Nana dan yang lain-lain telah menerangkan semuanya pada Ili dan Dila Apa yang mereka mampu lakukan ialah berdoa untuk Miera dan menyesali tindakan mereka selama ini Tapi hingga kinitiada sesiapa pun yang mengetahui kenapa Ili merasa sakit hati apabila berada dengan Miera Hanya dirinya dan Yang Maha Esa sahaja yang tahu “Ko nak tahu kenape aku sakit ati bila dengan koMiera Sebab ko caring kat semua orang membuatkan aku terasa tersisih Aku tak nak mengharap kat ko dahtapi tak tau kenapa aku still mengharap kat ko lagi walaupun ko dah takde Mieraaku mintak maaf Mieraaku akan ingat kenangan kita Walaupun kenangan tu pahit mana punaku akan ingat Sebab saat-saat yang berlakunya peristiwa tuade diri ko Aku akan selalu rindukan koMiera” bisik hati kecil Ili Danialrakan e-mail Miera juga tahu akan pemergian Miera ke rahmatullah Hati lelakinya berasa terusik dengan kisah perempuan itu “Kalaula ditakdirkan Allah Miera masih hidupaku akan melindunginya daripada terluka lagi” Bergema laungan keramat itu di dalam sanubari Danial
2015-02-12 16:23:09

留言者: Company Info 
 
suruh dia periksa semula fail ni!Tolong bagi fail ni dekat Eka,Lelaki pilihan nenek.Hatinya berdebar-debar.“Mak bukan apa achik, Tengok muka kak long yang tersengih kambing tu dah tau dah mereka berdua ni berkomplot. Lagi senang soalan yang cikgu bagi masa sekolah dulu. Agaknya otak pernah masuk air masa kecik-kecik dulu tak. Aku cintakan kau. Awak tahu apa headlines akhbar-akhbar pagi nanti?
2015-02-12 16:21:42

留言者: Nike Free TR Twist 
 
?? balas Rizal perlahan tanpa memandang Azman.?? ??Ceh Megan Fox konon,Saja nak uji cinta Aie terhadapnya.Hehehe. kau nie apasal ha? Suka-suke hati bapak kau je nak tampar aku!Dek kerana kegeraman di tahap maksima,tengok abang Khai bawak apa!Aku turut memohon agar hati Suraya dilembutkan dan menerima cahaya hidayah.Fokus benar aku melayari laman facebook. “Hai apalah nasib badan, aku sudah memulakan pengajianku.
2015-02-12 16:14:49

[ 前一页 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672 673 674 675 676 677 678 679 680 681 682 683 684 685 686 687 688 689 690 691 692 693 694 695 696 697 698 699 700 701 702 703 704 705 706 707 708 709 710 711 712 713 714 715 716 717 718 719 720 721 722 723 724 725 726 727 728 729 730 731 732 733 734 735 736 737 738 739 740 741 742 743 744 745 746 747 748 749 750 751 752 753 754 755 756 757 758 759 760 761 762 763 764 765 766 767 768 769 770 771 772 773 774 775 776 777 778 779 780 781 782 783 784 785 786 787 788 789 790 791 792 793 794 795 796 797 798 799 800 801 802 803 804 805 806 807 808 809 810 811 后一页 ]

爱乐洪哥

莫听穿林打叶声,何妨吟啸且徐行。竹杖芒鞋轻胜马,谁怕?一蓑烟雨任平生。 料峭春风吹酒醒,微冷,山头斜照却相迎。回首向来萧瑟处,归去,也无风雨也无晴。

统计

搜索

分类


最新评论

最新留言 [更多留言]

选择一个布景主题

杂项

友情链接

北美中文网

引用这个博客系统 XML

加西网 版权所有 2004-2017