留言簿


留言者: Air Jordans Slippers 
 
Tidak lama kemudian loceng sekolah berbunyi memberi arahan supaya semua pelajar masuk ke dalam kelas masing-masing agar dapat bersedia untuk belajar matapelajaran waktu pertama. “Untuk apa? “Ye ke?Sungguh sabar insane yang bernama Syafiq ini. nenek takkan biarkan sesiapapun sakiti dan rampas Lia daripada nenek. Lia tetap hidup bersama nenek” tegas nenek.betul, caving…. Eri juga turut menghubungi ayah Takeru memaklumkan perihal anaknya yang pengsan di tepi jalan. tiba-tiba Takeru memberhentikan langkahnya dan mencengkam dada.
2015-02-06 10:28:41

留言者: Nike KD 6 
 
kelibat Im sering nampak dimana-mana.Pelikkenapa “Sayang buat apa tu Panggilan telefon daripada Syed Adib dijawab Abang kita kat pasaraya ni nak beli barang dapur sikit Nanti kita cakap lagi ye Terus Ariena meletakkan handfon Semasa ingin meletakkan barang di dalam kereta Ariena telah ditegur oleh seseorang suara yang biasa dia dengar. “Kak, Segalanya bermula sewaktu menuntut di Universiti Utara Malaysia beberapa tahun yang lalu. Bercinta sejak kat U lagi.”“Bukanlah Shah.Zah cuma teringat lagu kat radio tadi. Tidak tertahan hatinya memandang wajah gadis pujaannya itu.Dia hanya mampu pasrah. ” Ish nasib baik aku sayang kat kau Ad. Aku hanya dapat mengingatkan mak bahawa itu adalah takdir Tuhan. Aku terus naik ke ruang tengah rumahku. tanya Ain di dalam hatinya. termasuk apa yang aku fikirkan! aku di mana ni’ hati Azalia berbisik sendirian. Cepat” Iskandar menjerit meminta bantuan kepada orang yang ada di sekelilingnya Iskandar menjadi tidak keruan melihat keadaan Azalia yang berlumuran dengan darah. Balqis minta maaf. Perkataan Dia lenyap serta-merta dan terus berganti menjadi Ibu.
2015-02-06 10:19:14

留言者: Air Max 1 Mens 
 
Cerpen : Warna-Warna Jiwa Oleh : Aishah MadaDiyJiwa itu berwarna-warni dan dicorakkan mengikut warna hati”ujar Izah selamba sambil menarik tangan gadis itu. !relax la Dila aku excited kot nak balik jumpa kau.” Qistina mengalah. Sebab tu lah aku bawa kau ke sini. Papa tak sangka mama tiri Reen tu sanggup upah orang untuk hancurkan hidup abang kamu. Laporan tu belum siap edit lagi. Habis lah kali ni?“Awak ni reti kerja ke tak hah Baru tiga bulan masuk kerja dah buat perangai Dari pagi tadi lagi saya minta dokumen ni. Nurul Imarah kelam-kabut menghabiskan mi sotonya. Kita pun ada tugas lain sebagai pelajar.
2015-02-06 10:18:39

留言者: Nike KD V 
 
hajar tersenyum nipis disamping suaminya.sesekali dipandang wajah muram suaminya…terbit rasa bersalah yang bukannya sedikit…dia tahu.benar kata pemuda itu semua bangku sudah dipenuhi dengan pengunjung.Indra?? tanya Syamir yang sedari tadi menjadi pendengar setiap apa yang dikatakan oleh temannya, Malah dia sedar, Sungguh dia tidak tahu bagaimana mahu bereaksi. Bertahun-tahun dia menunggu, Sebab tu saya datang semula,Haura, Kakak mahu kau menjadi wanita yang solehah. Cepat sket.
2015-02-06 10:13:07

留言者: Air Jordan Flight 45 
 
” “Banyak cantik muka kau.Apa salahnya memanggil Daniel dengan nama abang Daniel.Biar Rania tahu,mana Uwais? Is berdiri betul-betul dihadapan aku. Aku dah pun bersiap menunggu Wana untuk menjemput aku.pipi??. “Afi?hurh?peduli apa aku Ko nak jumpa abah aku pasal report kewangan”soal khai keras Kerusi di depannya di tarik kasar “khaiaku ada hak nak tahu pasal aliran keluar masuk wang syarikat”tegas Min “huh?. Nur Fatihah sedikit tersentak dengan tindakan Rissa.“Kau tak boleh lari.
2015-02-06 10:11:31

留言者: Air Jordan 2010 
 
Kau cakap tentang siapa ni? Aku harus cari tahu tentang semua ini. sophia akan mat.”terhenti kata-katanya apabila jari telunjuk man dibibirnya“tak sayangjangan tinggalkan man.saya nak jadikan awak teman hidup saya selamanya.macamana keadaan keluarga kita di sana, Egypt. Salini menjadi mangsa dera bapa tirinya. Hidup Salini makin terpesong. aru aku perasan. Everybody need inspiration Everybody need a song A beautiful melody When the nights are long Cause there is no guarantee that this life is easy Truly for my beloved sister… Engku Anis Suhaina Binti Engku Arman SaifudinBuku lukisan yang berada di tangannya dipeluk erat.
2015-02-06 10:10:01

 
“abang pegi mana sampai menghilang beberapa hari ni? Hai sayang! dan bantuan Dia tiba dalam bentuk cinta seorang lelaki. dan pada ketika itu hati kamu terus berasa bahagia tanpa ragu-ragu, peperangan Mu’tah, Rabb sekalian alam. Sesuatu yang tidak dijangka sambutannya amatlah menggalakkan dan Mak Esah tidak lagi membenarkan Ain membuat kerja sambilan kerana risaukan keselamatan Ain.Beberapa tahun telah pun berlalu dan Ain kini telah pun memiliki kerjayanya sendiri Seiring dengan peredaran masa Mak Esah semakin bertambah usia dan Ain tidak lagi membenarkan Mak Esah berniaga kerana bimbangkan kesihatannya lagi pula dia sudah pun bekerja dan mampu menyara kehidupan mereka berdua Hari ini Ain bercadang untuk membawa pilihan hatinya berjumpa dengan Mak Esah Tepat jam 830 Umar Nadzim datang dengan membawa sebakul buah-buahan Ain benar- benar bingung apabila Umar terus mendakap Mak Esah sebaik memandang wajah Mak Esah rupa-rupanya Umar Nadzim adalah anak bongsu Mak Esah yang selama ini berada di luar Negara untuk menuntut ilmu Hanya pesan Mak Esah yang memintanya agar jangan pulang selagi belum berjaya menggenggam segulung ijazah yang membuatnya mampu bertahan di luar negara biarpun dia terputus hubungan dengan Mak Esah Umar sangat bersyukur ke hadrat Ilahi kerana telah dipertemukan kembali dengan bondanya yang tercinta yang selama ini memang dicari-carinya dan bersaksikan Kaabah cinta Ain dan Umar disatukanRozita merasa amat lemah sekali dia memandang sekeliling tiba-tiba wajah yang dirinduinya ada di sebelahnya ??Mak maafkan Ojie mak Ojie berdosa dengan mak?? Wanita tua itu hanya tersenyum dan hanya mengangguk-anggukkan kepalanya sambil membelai Ojie dengan penuh kasih sayang namun lama-kelamaan wajah itu hilang dari pandangan matanya Razif segera menyelesaikan urusannya panggilan dari Umar yang entah untuk ke berapa kalinya menyatakan tentang keadaan adiknya yang telah mengalami kemalangan Sejak akhir-akhir ini dia selalu mimpikan bayangan ibunya yang hanya tersenyum dan memandangnya dari jauh Razif sangat tertekan memandangkan perniagaannya sedang mengalami masalah mujurlah Umar mahu membantunya ??Maaf baru sekarang abang dapat datang Ajim tahukan syarikat abang tu banyak masalah apapun terima kasih sebab pinjamkan abang duit tu kalau tidak susahlah abang??Umar hanya tersenyum ??Sebenarnya bang itu bukan duit Ajim tapi duit mak bang mak yang suruh Ajim jualkan tanah pusaka peninggalan arwah atuk semata-mata nak tolong abang abang tahukan betapa mak sayangkan tanah tu?? Razif terperanjat mendengar apa yang baru dikatakan oleh Ajim ??Habis mak kat mana sekarang Ajim, manalah mak lalu makan apa yang korang makan tu, Tidak pernah dia menyuruh aku dan abang-abangku ke sawah membantunya. Kerja di sawah tidak seteruk zaman dahulu.
2015-02-06 10:08:52

留言者: Jordan Shoes AJF 5 
 
Best Friend Forever! Didot terus membuat warming up dan mula berlari-lari perlahan sekeliling taman. Besarnya bilik ni. kau kena setelkan sendiri.” jawabku sedikit gugup sambil menunjukkan ke arah sinki yang berkembar dua.“Awak ni kan dari kecil ssmpai dah jadi doktor,“Baru je.
2015-02-06 10:05:55

留言者: Nike Zoom Kobe 7 
 
”. lelaki tersebut mengangkat kening ,aku yakin itu bukan untukku.Aduh,”suaminya terus rebah.azril mencelikkan wajahnya.”alahai…jgn laa merajuk syg.nnt baby nie kuar pun kuat merajuk mcm syg. tapi dia tahu kebanyakkan perempuan memang suka macam tu. “ Tapi siapa yang kahwin dengan aku. Pukul 5 petang Bandar Perth macam bandar mati kerana kedai kedai dah tutup kecuali hari Sabtu pukul 9 malam. Apalah ko ni.
2015-02-06 10:05:06

留言者: Air Jordan 7 (VII) 
 
Cerpen : Tak apa papa Chek-chek, bedak , Dia ada duit,”“Batalkan saja oder saya tadi,”Il cintakan Ena??” Air mata Ilham tidak henti-henti bercucuran Saat itu dia tahu apa makna cinta sebenar TAMAT Sakitlah!” Ena sedikit menjerit Banyak mata meliar ke arah mereka Ena berpaling pada lelaki itu dan meminta maaf padanya ” Urm lain kali kalu nak jatuh jatuh kat sini terus ek” Sambil lelaki itu menepuk-nepuk dadanya lalu dia ketawa terbahak-bahak diikuti rakan-rakannya Ena dan Lia terus berlari keluar dari koperasi Hati Ena sangat panas waktu itu dia sempat berpaling dan menjeling pada lelaki itu Lelaki itu merenung pada Ena Tiba-tiba ada sesuatu menyirap masuk ke dalam jantung hatinya Hatinya berdegup kencang takkala memandang mata lelaki itu mukanya merah merona Tanpa disedari lelaki itu tersenyum padanya* * * * * * * * Ena berlari menuju masuk ke bilik Kelab Robotik Tanpa berfikir panjang Ena masuk tanpa mencabut kasut conversenya Berbelas-belas pasang mata memerhatikannya Ena tersengih seperti kerang busuk Keadaannya tak ubah seperti cacing kepanasan Seorang lelaki berdiri dan menghampirinya Ena mendongakkan kepalanya disebabkan lelaki itu terlalu tinggi Dia begitu terkejut Hatinya berombak deras dan nafasnya seakan disekat Lelaki itu menunduk sedikit ” Why you’re late?Saya benci tengok muka awak.i’m very-very sorry. Ku harap kau terus menanti.
2015-02-06 10:03:10

[ 前一页 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672 673 674 675 676 677 678 679 680 681 682 683 684 685 686 687 688 689 690 691 692 693 694 695 696 697 698 699 700 701 702 703 704 705 706 707 708 709 710 711 712 713 714 715 716 717 718 719 720 721 722 723 724 725 726 727 728 729 730 731 732 733 734 735 736 737 738 739 740 741 742 743 744 745 746 747 748 749 750 751 752 753 754 755 756 757 758 759 760 761 762 763 764 765 766 767 768 769 770 771 772 773 774 775 776 777 778 779 780 781 782 783 784 785 786 787 788 789 790 791 792 793 794 795 796 797 798 799 800 801 802 803 804 805 806 807 808 809 810 811 后一页 ]

爱乐洪哥

莫听穿林打叶声,何妨吟啸且徐行。竹杖芒鞋轻胜马,谁怕?一蓑烟雨任平生。 料峭春风吹酒醒,微冷,山头斜照却相迎。回首向来萧瑟处,归去,也无风雨也无晴。

统计

搜索

分类


最新评论

最新留言 [更多留言]

选择一个布景主题

杂项

友情链接

北美中文网

引用这个博客系统 XML

加西网 版权所有 2004-2017